Skip to content

Winnende verliezers

Redactie
25 juni 2016 | 20:00

Advertentie

ruben WeekersOndanks de twijfelachtige prestaties van het zelfbenoemde superteam van ‘de Rode Duivels’, winnen onze zuiderburen nog altijd onze zorgzame sympathie in. Kwaad worden op een Belg is immers als schreeuwen naar een puppy; haast onmogelijk. En hoe het deze rondbuikige patatgezichten is gelukt, blijft een raadsel.

Ze zijn niet bijzonder mooi, zijn niet bijster slim, scoren over het algemeen slecht in sport en de helft is niet eens te verstaan. Waar komt dan die pedagogische empathie vandaan die we voor ons kleinere topografische broertje voelen, het broertje dat nog net niet altijd zindelijk is.
Vertederd en met krullende mondhoeken bekijken we sporadisch souvenirtjes op de Belgische televisie; series als Blokken, FC De Kampioenen en Jambers genieten in mijn aanzicht een hogere status dan de doorsnee pulp die in Nederland te zien is.
België blinkt zodoende uit in elk mediakanaal, geen enkel stemgeluid gaat namelijk boven de zoetgevooise radiostemmen van Studio Brussel. Nachtenlang voert de Belgische Natie hier live gesprekken met elkaar over muziek, het leven en andere futiliteiten. De muziekkeuze in de programmering metaforeert met een Bourgondische maaltijd overschonken met Belgische trappisten. Nooit lijkt er een wolk aan de hemel terwijl de Belgische radio aanstaat.

Ook terwijl er menig land vertegenwoordigd wordt in het internationale seks-vocabulair, blinkt België niet uit. Zo kun je het tegenwoordig o.a. op z’n Frans, Grieks en Russisch doen. Maar nog niet op z’n Belgisch. Wellicht zou een patatje mét een synoniem kunnen worden voor een dame wiens gezicht besmeurd is met warme saus, maar tot op heden zijn er nog geen dergelijke seksuele benamingen bekend.

Toch krijgen ze het klaar,die jolige bierbrouwers. Nergens echt de beste in kunnen zijn brengt ook z’n charmes met zich mee. Daarom hoop ik dat we nog lang mogen genieten van Philippe Geubels, Leffe triple, Goedele Liekens, Belgische mayonaise, de borsten van Goedele Liekens, Belgische radio, die presentator van ‘de Slimste Mens’ en koude Duvel. Dankje België.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie