Skip to content

Abstract

Redactie
11 maart 2016 | 20:00

Advertentie

Spirit_2luikIets abstracts…. Ja, zei een koppel op leeftijd tegen mij. Dat willen we graag! We hebben net nieuwe, moderne meubels en we willen daar graag een abstract schilderij bij. Het moet mooi bij ons en bij het interieur passen.

Oké, zei ik, wat willen jullie dan precies? Ja, precies weten we het niet. We hebben al veel bekeken en gezien, maar niets naar onze zin. Dat wordt lastig, dacht ik! Dan maar eens een afspraak bij hun thuis maken om eens te zien hoe hun woonkamer is ingericht en waar het schilderij zou moeten komen. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste afspraak stond en een leuke avond volgde. Het was heel leuk, veel besproken, maar ze wisten het nog steeds niet. Ik beloofde met wat voorbeelden te komen van schilderijen en foto’s die wellicht in hun straatje zouden kunnen passen. Een week later was ik bij hun en met foto’s van schilderijen en andere foto’s die ik zelf had gemaakt. Helaas, dat was het ook niet helemaal. Het was wel mooi, maar toch niet helemaal… Het moest modern en abstract worden. Ja, we waren dus nog niet veel verder gekomen. Ze hadden rustig gekleurde meubels, grijsbruin gecombineerd met taupe en hout. Heel mooi en rustig. Echter, het schilderij moest het ook ophalen wat er nu allemaal aan rust was gebracht in hun mooie kamer. Het moest boven het dressoir komen en we hadden al een maat bedacht. Het zou een twee-luik worden van 60 x 60 cm. We kwamen verder, maar we waren er nog steeds niet uit.

Ik stelde voor om een werk voor ze te maken van deze afmeting en als ze het niet goed vonden, dan was dat niet erg. Ik beloofde het risico te nemen en dat vonden ze wel fijn. Ondertussen had ik ze al aardig leren kennen. Het zijn vriendelijke, lieve mensen met het nodige meegemaakt te hebben. Dus ik had zoiets van laat het maar gebeuren, mijn inspiratie komt wel. En inderdaad. Ik zat in mijn atelier en ineens ‘kreeg’ ik het! Ik ging aan de slag en stapje voor stapje vorderde het schilderij. Mooi in olieverf en het zag er naar mijn idee goed uit. Maar ja, hun moesten het goed vinden want ik had het tenslotte voor hun gemaakt. Dus weer een afspraak volgde.

Ik had het mooi ingepakt zodat ze het niet direct konden zien. Ik legde het op de tafel nog steeds ingepakt natuurlijk. Ik vertelde ze dat ik dacht iets gemaakt te hebben wat echt bij hun en bij hun interieur zou passen. Het was natuurlijk aan hun om dat te beslissen. En we waren allemaal wat gespannen toen ze het papier eraf haalden, toen nog de noppenfolie eraf om te kunnen zien wat het was geworden. En ja hoor! Ze waren heel blij verrast.

Dat was fijn om te ervaren. Ze waren zo blij. We hebben het op de plek gehangen boven het dressoir en voila, precies zoals ze het bedoeld hadden! Ik heb het nog mee terug genomen om mooi in te laten lijsten en natuurlijk nog eens terug gegaan om het terug te brengen, met mooie en moderne lijsten er omheen. Nu was het helemaal af. Heerlijk, het hangt nu prachtig.

Nog een keer ben ik terug gegaan om de slotvernis er op aan te brengen en wat bleek… Ze noemden mij hun kunstenaresje! Er kwamen namelijk wat vrienden binnen en ze stelden me voor: “Dit is nu ons kunstenaresje”! Zo lief als er dat uit kwam, geweldig!

Mireille van de Riet

In de rubriek “Kunst”op Nederweert24 schrijft Mireille van de Riet over haar werk als kunstenaar. Ze geeft tips en ideeën over kunst, schilderen en organiseert regelmatig schilderworkshops en schildercursussen in haar atelier. Daarnaast heeft ze nog een webwinkel waar kunstschilder-benodigdheden te koop zijn. Mireille is gediplomeerd Jenkins Master Art Teacher en heeft de Kunstacademie met goed gevolg afgerond. Sinds 2015 woont ze in Ospel. Ze werkt vanuit huis en op locatie bij bedrijven en organisaties. Buiten schilderen, “a plein air”, organiseert ze op eigen terrein. Voor veel cursisten is dit echt ontspannen, genieten en als ze op het eind van de dag naar huis gaan zijn ze tevreden en nemen ook nog een heel mooi schilderij mee wat ze zelf hebben gemaakt. Fantastisch toch?! Wil je meer informatie kijk gerust eens op de website www.kunstvanderiet.com.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie