Skip to content

Feestelijke opening Pop Up Galerie Nederweert

Redactie
27 augustus 2015 | 21:12

Advertentie

Pop-up Gallery Nederweert PoGn 5638Donderdagavond is onder muzikale geleiding van Roy en Bas Kessels en een glaasje drinken de eerste Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) op feestelijke wijze geopend. Met een paar verfstreken en strepen vormde de burgemeester het woord “PUGN” op het witte doek waarmee de expositie officieel was geopend.

In aanloop naar deze opening hebben de kinderen van KVW Nederweert maandag op kunstzinnige wijze stoelen geverfd. De stoelen zijn te zien in de straten van Nederweert en leiden je naar deze nieuwe expositie.

Pop Up Galerie Nederweert

Vanuit hun betrokkenheid bij de kern Nederweert, het ondernemerschap en hun interesse en expertise op het gebied van kunst, cultuur en muziek, hebben Francoise Creemers en Francis Bruekers het plan opgevat leegstaande winkelpanden te voorzien van een creatieve invulling. De bedoeling is om enerzijds kunstenaars en creatieven de gelegenheid te geven hun werk op een laagdrempelige manier te exposeren en anderzijds pandeigenaren de gelegenheid te geven hun panden op een andere manier onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders c.q. kopers.

De eerste PUGN-expositie is in het voormalig Aldipand aan de Lindanusstraat 14 in Nederweert. Elk zaterdag kunnen mensen hier ieder zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur terecht om te genieten van werken van verschillende lokale en regionale kunstenaars.

De eerste PUGN exposanten zijn: Eric Kusters uit Nederweert, voormalig winnaar van ‘Sterren Op Het Doek’. Realistisch kunstschilder met onrealistische settings. Roy Wagemans uit Urmond, designer en multimedia-artist op het platte vlak. Frank Stienen uit Ospel, ambachtsman in pinstriping en handlettering. Vivian Hoffmanns uit Koningsbosch, fotografisch airbrusher van hoofdzakelijk bekende en minder bekende muzikanten. Harry Dam uit Ormoy (F), ‘boetserend’ realistisch staalkunstenaar van bijzondere personages en situaties. Hen Konickx uit Heythuysen, ook staalkunstenaar maar dan in abstracte en strakke vormen.

In de galerie is ook een gezellige hoek ingericht waar bezoekers kunnen snuffelen tussen boeken van schrijvers uit de gemeente Nederweert. Deelnemers zijn onder andere Alfons Bruekers en Marcel Tinnemans uit Nederweert.

Meer informatie vind je op www.popup-galerie.nl of kijk op de facebookpagina.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie