Skip to content

Opening eerste expositie Pop Up Galerie Nederweert

Redactie
4 augustus 2015 | 10:13

Advertentie

Pop up galerieOp donderdag 27 augustus a.s. wordt de eerste expositie binnen een geheel nieuw initiatief in Nederweert geopend. Het betreft Pop Up Galerie Nederweert (PUGN). Dit concept vestigt zich tijdelijk in leegstaande winkelpanden in Nederweert, tot op het moment dat deze verhuurd of verkocht worden.

De eerste PUGN-expositie is in het voormalig Aldipand aan de Lindanusstraat 14 in Nederweert. Een aantal lokale en regionale kunstenaars en creatieven exposeert gevarieerd werk. De opening is om 19.30 uur en wordt verricht namens het college van burgemeester en wethouders van Nederweert.De PUGN is iedere zaterdag geopend. Voor openingstijden en meer: www.popup-galerie.nl of kijk op onze facebookpagina.

Ontstaan
Vanuit hun betrokkenheid bij de kern Nederweert, het ondernemerschap en hun interesse en expertise op het gebied van kunst, cultuur en muziek, hebben Francoise Creemers en Francis Bruekers het plan opgevat leegstaande winkelpanden te voorzien van een creatieve invulling. De bedoeling is om enerzijds kunstenaars en creatieven de gelegenheid te geven hun werk op een laagdrempelige manier te exposeren en anderzijds pandeigenaren de gelegenheid te geven hun panden op een andere manier onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders c.q. kopers.

Exposeren?
PUGN staat open voor diverse vormen van kunst, creativiteit en cultuur. Kunstenaars en creatieven van allerlei allooi kunnen exposeren in een leegstaand winkelpand in de kern van Nederweert. Welk pand dat is, varieert naar gelang de beschikbaarheid van leegstaande panden. Het streven is telkens een combinatie te maken van lokale deelnemers (uit de regio Nederweert/Weert) en overige deelnemers. PUGN streeft ernaar zowel professionele kunst als semi-professionele en amateurkunst te tonen. In het kader van maatschappelijke betrokkenheid kunnen ook creatieve uitingen van sociaal maatschappelijke organisaties geëxposeerd worden.

Exposanten
De exposanten van de eerste PUGN zijn: Eric Kusters uit Nederweert, voormalig winnaar van ‘Sterren Op Het Doek’. Realistisch kunstschilder met onrealistische settings. Roy Wagemans uit Urmond, designer en multimedia-artist op het platte vlak. Frank Stienen uit Ospel, ambachtsman in pinstriping en handlettering. Vivian Hoffmanns uit Koningsbosch, fotografisch airbrusher van hoofdzakelijk bekende en minder bekende muzikanten. Harry Dam uit Ormoy (F), ‘boetserend’ realistisch staalkunstenaar van bijzondere personages en situaties. Hen Konickx uit Heythuysen, ook staalkunstenaar maar dan in abstracte en strakke vormen. We hopen hier nog een aantal deelnemers aan te kunnen toevoegen. Muziek is van Roy en Bas Kessels uit Ospel, op akoestisch gitaar.

Leegstaand winkelpand?
Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) streeft er naar leegstaande winkelpanden (tijdelijk) van een invulling te voorzien, tot aan het moment van verhuur of verkoop. PUGN voorziet het pand van inrichting, zorgt ervoor dat het gepoetst wordt, zorgt voor sleutelbeheer en voor PR en leads naar het pand. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een tijdelijke artistieke/creatieve invulling van hun winkelpand door PUGN, kunnen dat kenbaar maken via popupgalerienederweert@gmail.com.

Vrijwilligers
PUGN draait volledig op vrijwilligheid en bereidwilligheid. Dit betekent dat het concept slechts kan functioneren met de inzet van vrijwilligers. Degenen die het leuk vinden om gastvrouw of gastheer te zijn bij PUGN, kunnen dat
kenbaar maken via genoemd mailadres. Ook voor meer informatie kan contact worden opgenomen.

Sponsoren
PUGN is budgetloos. Bedrijven die het initiatief een warm hart toedragen, kunst en cultuur steunen en voorstander zijn van een snelle verhuur/verkoop van leegstaande winkelpanden in de kern van Nederweert, worden uitgenodigd PUGN te sponsoren, financieel of in goederen/diensten. Meer informatie over de sponsormogelijkheden op www.popup-galerie.nl.

Voor meer informatie:
info@hetroosje.nl (F. Creemers)
info@spark-le.nl (F. Bruekers)
www.popup-galerie.nl
popupgalerienederweert@gmail.com

De werkgroep PUGN is onderdeel van de Stg. Dörpsoverlek Ni-jwieërt en werkt nauw samen met welzijnsorganisatie Vorkmeer.

Francis Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie