Skip to content

De kracht van krachttraining

Redactie
22 oktober 2014 | 15:42

Advertentie

SportivaLife nederweertBeweging is uitermate belangrijk om je lichaam in topvorm te houden, op alle vlakken. Een blokje om joggen of op de hometrainer fietsen zijn activiteiten die je hart sneller doen kloppen. Maar daardoor verliezen we de voordelen van krachttraining uit het oog.

De kracht van krachttraining

Krachttraining is niet uitsluitend weggelegd voor jongeren, om een gespierd lichaam te krijgen.

 Gemiddeld zal een 70-jarige man of vrouw een kwart aan spierkracht verloren hebben ten opzichte van wat hij/zij op 30-jarige leeftijd had. Door spiermassa te verliezen, verlies je een belangrijke reserve van proteïnen en voedingsstoffen in het lichaam. De spieren vormen een belangrijke buffer om de glucosespiegel laag te houden. Wanneer je spiermassa verliest, verhoog je het risico op artrose, osteoporose en valpartijen. 
Krachttraining hoeft niet heftig te zijn, je hoeft je niet uit te sloven. Bouw een evenwichtig programma op dat je langdurig kunt volhouden.

SportivaLife Nederweert heeft wekelijks groepstrainingen in het activiteitenaanbod die uitermate geschikt zijn voor de ouder wordende mens. Kennismaken?
 Neem dan contact op met SportivaLife via 0495-460600 of loop even binnen bij SportivaLife aan de Hulsenweg 5a te Nederweert.

 

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie