Skip to content

Plattelandsblues

Redactie
3 mei 2014 | 10:00

Advertentie

Ruben-WeekersEen genre waarvan de meeste artiesten een Amerikaanse roots hebben. Muziek die vooral gespeeld wordt door donkere artiesten met wijde broeken en slangenleren schoenen. Een sound die oorspronkelijk werd uitgevonden door Afrikaanse slaven in Amerika. Muziek die dit weekend Ospel in zijn greep houdt.

Moulin Blues is sinds 1986 een jaarlijks terugkerend fenomeen. Een vastgestelde muzikale traditie waar menig Limburger zijn agenda voor open houdt.

Moulin Blues, in de volksmond afgekort met ‘de blues’, probeert ieder jaar prominente artiesten te charteren. Helaas worden deze artiesten steeds schaarser. Waar voorheen nog een ruime keuze aan levende legendes was, zijn de overgebleven beroemdheden steeds zeldzamer. Desondanks weet Moulin Blues ieder jaar een prachtig adequaat programma neer te zetten.

Toch rust het succes van dit festival op meerdere factoren. Bij het betreden van de eerste paar meters van het festivalterrein springen er meteen verschillende opvallende passanten in het oog. Figuren die het beste getypeerd kunnen worden als ‘ouwe rockers’, bepalen voornamelijk het zicht. Gekleed in zwarte leren jassen met idem broeken plukken zij onder het genot van de muziek aan hun lange grijze baarden. Naarmate de dag vordert, begint bij meerderen ook het promillage te vorderen. Met een glorieus tempo wordt menig biertje achterover getikt. Dit tempo wordt dan ook standvastig doorgezet totdat benen slalommen en evenwichtsorganen ondersteboven keren.

Naast de vele bekenden op het festival trekt Moulin Blues ook veel publiek van ver aan. Ieder jaar komen fanatieke bluesgangers uit Friesland, Noord-Holland en zelfs Nederweert-Eind de sfeer proeven.

Dit weekend zal Ospel weer bezocht worden door bluesartiesten die de blues naar Limburg brengen. Wederom doen zij een poging om een heel publiek mee laten genieten in hun verfijnde gitaarspel. Iets wat dit jaar ook zal lukken. De blues leeft immers al 28 jaar op het platteland.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie