Skip to content

LSD-day

Redactie
12 april 2014 | 10:00

Advertentie

Ruben-WeekersDe dag waar menig toekomstig schoolverlater met grote ogen naar uitkijkt. Een dag waarop alles (in hun ogen) kan, mag en wordt gedaan.
Desalniettemin is de laatste schooldag, afgekort LSD, de laatste jaren in populariteit afgenomen. Waar voorheen uitbundig gedanst, gedronken en gefeest werd op het grasveld in Molenakker, is Kinderpretland als nieuwe locatie bepaald. Waarschijnlijk heeft het schoolbestuur geheel in het idee van ‘LSD’ ook de daad bij het woord gevoegd en onder het genot van het hallucinerende middeltje deze nieuwe locatie bedacht. Dit tot grote ontsteltenis van alle afscheidnemende scholieren helaas. De nieuwe kinderachtige en vooral denigrerende locatie voor het, oorspronkelijk, uitbundige feest valt dan ook niet in de smaak bij menig middelbare schoolstudent.

De dag, die in eerste instantie een viering van liberaal zuipen zonder bemoeienis van schoolbestuur moest zijn, verandert nu in de ogen van de leerlingen in een gecontroleerd uitje naar de ballenbak. Natuurlijk is het schoolbestuur gebonden aan de recent ingevoerde regelgeving omtrent de alcoholleeftijd en zijn zij vooral slachtoffer van hun gebrekkige inlevingsvermogen. 
Een voordeel van deze omwenteling is dat er ditmaal geen ongecontroleerde chaos van comazuipers, vandalen en andere herrieschoppers zal zijn. Terugdenkend aan de lollige ravage van 2009, waar ik zelf ook mijn steentje aan heb bijgedragen, blijft er een gemengd gevoel over. Een gevoel van plezierige festiviteiten afgewisseld met een nare nasmaak van braaksel.

LSD zal dan ook altijd getekend worden door guerilla-achtige acties. Ook ditmaal zijn er enkele leuke en minder leuke acties op touw gezet. Deze traditie van ludieke protesten tegen de heersende bureaucratie van  scholen zal dan ook niet zomaar verdwijnen. Wel zullen deze zachtaardige Havo-demonstrantjes zich voortaan moeten beperken tot cola, sinas en ice tea in plaats van Malibu, Bacardi en LSD.

Advertentie

3 Reacties

  1. Op de eigen LSD website (http://lsd.pvanhorne.nl) valt te lezen dat er dit jaar wordt uitgeweken naar Kinderpretland aangezien de locatie van vorig jaar, de Poort van Limburg, om meerdere redenen niet meer geschikt is. De verschillende commissies zijn gevuld door eigen leerlingen. Waar moeten we uit opmaken dat het schoolbestuur de locatie Kinderpretland heeft bepaald? Is de rebellie die we afgelopen vrijdag hebben gezien niet een onvrede van de leerlingen onderling?

  2. Ben ik blij dat ik nog kon meedoen aan het oude LSD dagje. Lekker in de zomer op dat grote grasveld. Gezelligheid, drank etc.

    Jammer dat ook dit weer wordt betuttelt door de gemeente. Tja… lol hebben mag tegenwoordig niet meer.

    Voor de klagers die het feest irritant vinden: Het is 1 dag per jaar. GROW UP and get used to it. Wij jongeren kunnen er ook niets aan doen als je zelf geen jeugd hebt gehad en nooit lol hebt. Probeer je lol-loze leven niet aan andere op te leggen aub.

  3. Beste Ruben,

    De actie van afgelopen vrijdag was allerminst een protest t.o.v. de locatie waar LSD naartoe is verplaatst. Ik weet niet waarom alle media het zo neerzet en waar zij deze informatie vandaan denken te halen maar dit klopt niet. Het LSD-bestuur, dat bestaat uit leerlingen, heeft voor deze locatie gekozen omdat wij in eerste instantie met 3 scholen in de Poort van Limburg zouden zitten. Dit zou dus betekenen dat we naar 2 shows zouden moeten kijken die niet over onze school gingen en waar wij dus niks mee te maken zouden hebben. Om dit te voorkomen heeft het LSD-bestuur gekozen voor een andere locatie, waar de rest van de LSD’ers ook allemaal erg enthousiast over waren. Back to the ballenbak is dus zo slecht nog niet.
    Waarom hebben we dan wel actie ondernomen? Omdat wij 5 jaar lang onze fietsen vastgetapet zagen worden, onze haren onder hebben laten spuiten met verf en over barricades heen hebben moeten klimmen om naar binnen te komen. Wij keken echt heel erg uit naar onze eigen LSD, op school dus. Het is niet zozeer dat we de locatie Kinderpretland slecht vonden, het is dat ook wij in stijl afscheid wilden nemen van al onze verschrikkelijke leraren en bange bruggers, net zoals dat ieder jaar gebeurde.
    Ik hoop dat ik het hiermee opgehelderd heb.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie