Skip to content

Mr. Blue Sky

Redactie
5 april 2014 | 11:03

Advertentie

Ruben-Weekers-bannerEindelijk is er weer die omslag. Die verandering van donker naar licht, koud naar warm en bibberend naar zwetend. Na tijden van regen, hagel en bewolking begint er een eind te komen aan de barre slopende winter. Een winter die niet noemenswaardig, laat staan wit was. Ondanks het aloude gezegde ‘koude winters maken warme zomers’, beginnen de eerste weekjes lente hoopvol.

Iets wat onmiddellijk opvalt is dat allerlei factoren afhankelijk zijn van de weersomstandigheid. Mensen zijn vrolijker, drinken meer en bedrijven de liefde gemiddeld 4 keer per dag. Iedereen zit dan ook weer sinds vorig weekend vrolijk meppend grote trage bijen van zich af te slaan. Daarnaast is de mentaliteit van menig Nederweertenaar, alsook de rest van Nederland, aan het veranderen. Waar iedereen in de winter thuis met een dekentje snikkend een kopje chocolademelk dronk, kunnen er nu niet genoeg activiteiten zijn. In volle glorie fietsen grote pelotons grijze senioren met een tempo van de gemiddelde PSV-spits voorbij. 
Daarnaast breekt er ook wederom een tijd van festivals, concerten en andere muzikale alcoholpropaganda aan. Reikhalzend kijkt menig Limburger dan ook weer uit naar de aankomende edities van o.a Moulin Blues, Bospop of Pinkpop. Tijdens deze gelegenheden wordt er dan ook nadrukkelijk gevierd dat de zomer in aantocht is.

Deze vooruitblik is dan ook misschien wel de mooiste van alles. Als alle factoren bij elkaar opgeteld worden is er dan ook geen wolkje aan de lucht: deze zomer zullen we weer vol genot bekijken hoe het Nederlands elftal het tot de 8ste finales rekt. Verder hebben veel mensen het prachtige vooruitzicht om met een lekker Spaans biertje (€6,-) aan de Costa Brava te zitten en wederom zal de beste club van Nederland zegevieren in de Eredivisie.

Mocht u niet nationalistisch/Spaans/Amsterdams georiënteerd zijn; binnen blijven is ook prima. Uw huiskamer zal er precies hetzelfde uitzien als in de winter. 
Voor de mensen die wel verstandig zijn; leef, plant u voort en geniet onder die heerlijke blauwe lucht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie