Skip to content

Resultaat is meer dan alleen Krachttraining

Redactie
14 februari 2014 | 16:43

Advertentie

krachttrainingVeel sporters verwachten (te) snel resultaat en denken te zwart/wit over het behalen van doelstellingen. Ondanks de vele uren die “doorgebracht” worden in de sportschool zal resultaat uitblijven, de motivatie verdwijnt en in heel veel gevallen wordt (tijdelijk) gestopt met trainen. Resultaat behalen bestaat uit veel meer onderdelen dan alleen maar de krachttraining met gewichten, er zijn zes onmisbare onderdelen die de basis vormen van een sterke sporter.

Resultaat is meer dan alleen Krachttraining

Krachttraining, oefeningen gericht op explosiviteit en snelheid, oefeningen voor mobiliteit en flexibiliteit, core strength training voor de rompspieren, strength & conditioning training en uiteraard rust en herstel zijn de elementen die je moet combineren om resultaat te behalen. Het combineren van deze elementen in een trainingsschema zorgt voor succes maar helaas worden de meeste elementen niet ( optimaal ) toegepast.

Krachttraining met een zware belasting vormt een basis maar daarnaast zijn de andere elementen net zo belangrijk! Niet alle onderdelen bestaan uit het trainen met (maximale) gewichten en om een sterk lichaam te krijgen moet je zeker niet altijd met gewichten te trainen. Deze zes onderdelen bij elkaar bepalen het resultaat en zijn allemaal even belangrijk!

SportivaLife geeft dagelijks Fitness 2.0 trainingen. Uitermate geschikt voor vrouwen.
Kijk voor meer informatie op: www.sportivalife.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie