Skip to content

Energiebalans – Over gewicht en beweging

Redactie
14 november 2013 | 9:45

Advertentie

Sportivalife-nederweert-ColumnV2Overgewicht is een steeds groter wordend probleem, ook in ons land. In de media wordt zelfs de laatste tijd gesproken over een epidemie wat meteen het gevoel opwekt hoe ernstig het probleem is. Iedereen kent wel, het gezegde “ieder pondje gaat door het mondje” en in veel gevallen zijn verkeerde voedingsgewoonten ook echt wel de belangrijkste oorzaak van te dik zijn. Om een gezond gewicht te behouden is het daarom belangrijk dat je je bewust bent van wat, en vooral ook hoeveel, je eet.

Energiebalans

Als je niet meer eet dan je nodig hebt, kom je ook niet aan. Zo simpel kun je het stellen.
Je lichaam haalt energie uit alles dat je eet en drinkt en gebruikt dat om goed te kunnen functioneren en bewegen. Als de hoeveelheid energie die je nodig hebt en de hoeveelheid energie uit je eten en drinken in balans is blijf je op gewicht. Kortom: wat je eet, moet je ook verbranden.

Goed nieuws: Aan beide kanten kun je dat grotendeels zelf bepalen!
Je bepaalt immers zelf hoeveel je eet maar ook hoe actief je bent. Als je dagelijks veel wandelt, fietst, sport en in de tuin bezig bent verbrandt je meer dan wanneer je op een stoel achter je bureau zit. Eet je meer dan je lichaam verbruikt dan wordt de overtollige energie opgeslagen in de vorm van vet, je wordt dus dikker. Eet je minder dan je lichaam nodig heeft, dan val je af.

Betekent dat nooit meer snoepen of een wijntje drinken? Nee, absoluut niet! Het is enkel belangrijk dat je de juiste ‘energiebalans’ weet te vinden. Zonder gedegen kennis over de werking van je lichaam en verschillende voedingsstoffen kan dat lastig zijn. Bij Sportivalife hebben we de kennis in huis om jou te helpen met én de juiste voeding én de juiste beweging, die bij jou past. Tijd voor jouw nieuwe levensstijl!

Bel gerust met 0495-460600 voor een vrijblijvende kennismaking of kom naar de gratis lezing ‘’Food Matters’’ op maandag 2 december 19.30 – 20.30 uur. Opgeven voor deze lezing is gewenst. Dit kan per telefoon maar een e-mail met naam en telefoonnummer naar nederweert@sportivalife.nl is ook voldoende.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie