Skip to content

Meer tijd creëren, hoe doe je dat?

Redactie
16 februari 2017 | 11:00

Advertentie

Het duurde even voordat ik dat leerde. Vroeger deed mijn moeder ‘alles in de gang’ en zo leerden wij dat ook. Een ongeval bracht pas een echt keerpunt. Multitasking lukte niet meer zo goed en ik dacht dat ik daardoor veel langzamer was geworden als voorheen. In het begin frustreerde dit me gigantisch en ik realiseerde me dat ik dingen permanent anders moest gaan doen. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen.

Ik merkte dat mijn frustratie over niet meer met meerdere dingen tegelijkertijd bezig kunnen zijn, plaats maakte voor het besef dat ik niet meer met meerdere dingen tegelijk bezig wilde zijn.

Een voor een!
Wat voor mij keer op keer werkt is, de dingen die ik wil doen of van mezelf moet doen, één voor één te doen. Op die manier ben ik met mijn volle aandacht bij wat ik doe. Het is rustiger in mijn hoofd omdat ik bezig ben met iets waarvoor ik op dat moment tijd heb vrijgemaakt. Er is meer focus, meer flow, waardoor het makkelijker gaat. Natuurlijk dwaalden de eerste keren mijn gedachten af naar andere zaken. Soms gebeurt dat nog, maar ik kan makkelijk tegen mezelf zeggen dat ik me daar op dat moment niet mee bezig hoef te houden omdat ik ervoor gekozen heb tijd vrij te maken voor hetgeen ik op dat moment aan het doen ben. Inzichten die ik daardoor kreeg waren voor mij life-changing.

Ik kan nog steeds meerdere klussen tegelijkertijd onder handen hebben. Het betekent alleen dat ik me niet langer laat storen door eigen gedachten of stoorzenders van buitenaf.

Wat kun je leren?
Je kunt niet meer minuten in een uur stoppen. Je kunt wel leren focussen door dingen een voor een te doen en daardoor inzicht krijgen waaraan tijd wordt besteed. Belangrijk hierin is dat je gaat beseffen of je jouw tijd wel besteedt aan zaken die er voor jou werkelijk toe doen. Dr. Stephen R. Covey noemt dit: ‘Big rocks first’. Dat is wat ik zelf heb geleerd en nu met plezier aan mensen doorgeef. Coaching over persoonlijk leiderschap met een vleugje Mindfulness.

Agenda
In de maand februari ontmoetingsochtend in Weert. Kijk op de website voor meer informatie.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie