Skip to content

Expositie van Godelieve Geurts bij Kunstcentrum Weert

Redactie
27 maart 2024 | 14:00

Advertentie

De eerste zondag van april, de week na de KunstINkijk, presenteert Kunstcentrum Weert een bijzondere gast exposant en voormalig lid, Godelieve Geurts.

Kunstcentrum Weert

Godelieve Geurts is een beeldhouwer van formaat. Ondanks haar kleine gestalte schept ze met ogenschijnlijk groot gemak imposante ijzeren objecten. Gewapend met krachtige apparatuur bouwt ze de meest poëtische kunstwerken van oude stukken ijzer, plaatstaal en ander sloopafval. In haar Roermondse atelier slijpt, buigt en last ze de meest uiteenlopende objecten. Variërend van draadstalen zwijnen, rubber bootjes, mensfiguren en gracieuze vogels tot zelfs tafels en stoelen. Haar delicate in epoxy bedekte foto’s, veelal van haar eigen werk, vormen een aangenaam contrast met het harde ijzer. Deze foto’s zijn prachtig op zichzelf maar worden soms ook geïntegreerd in andere creatieve projecten, zoals bijvoorbeeld als zitting van een ijzeren stoel.

Haar indrukwekkende zelfportret (2011) waar ze zittend aan een strijkplank haar make-up bijwerkt is te bewonderen in een van de voormalige Philips gebouwen in Roermond. Het beeld staat, gedeeltelijk afgeschermd door vitrage, in het midden van een immense ruimte. Door de vitrage krijgt het bekijken van het beeld een licht voyeuristisch karakter.

De kunst van Godelieve Geurts is van museale kwaliteit en straalt van levenslust en maakplezier. Het is een ware soul van ijzer die je gezien moet hebben! Godelieve Geurts (1951) groeide op in Budel Dorplein en volgde de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, waar ze in 1976 afstudeerde als beeldhouwer in de ruimste zin van het woord. Na een periode in Weert, woont en werkt ze sinds 1992 in Roermond.

Tijdens de tentoonstelling op 7 april is Godelieve zelf aanwezig. De tentoonstelling duurt van 11.00 tot 17.00 uur, op de IJzerenmanweg 15 in Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie