Skip to content

Schutterij St. Antonius Nederweert organiseert uniek OLS mét kogelvangers

Redactie
7 oktober 2023 | 16:50

Advertentie

Schutterij St. Antonius organiseert volgend jaar gewoon het OLS in Nederweert. En een uniek OLS, want voor de eerste keer in de geschiedenis van het Oud-Limburgs Schuttersfeest zal er gebruik worden gemaakt van kogelvangers, dat werd vandaag besloten tijdens de najaarvergadering.

OLS 2024

De schutterij wil het OLS graag organiseren op de plek die in 2007 ook al uitgekozen werd. Deze plek ligt dicht bij het dorp, maar door de aanlegging van de carpoolplaats en de uitbreiding van Pannenweg II, brengt dit wel uitdagingen met zich mee. “Het is een evenement voor de gemeenschap en we willen het dus dicht bij het dorp houden, dan is werken met kogelvangers de enige optie gezien alle bebouwing die er rondom het dorp ligt”, aldus Hans Reijnders, voorzitter Sint Antonius Nederweert. Een OLS met kogelvangers werd echter nog nooit eerder georganiseerd.

Daar komt vanaf volgend jaar verandering in. Het federatiebestuur heeft vandaag, na de najaarvergadering, groen licht gegeven voor het gebruik van de kogelvangers. Dat gebeurde wel maar met een kleine meerderheid: 45 verengingen stemden voor en 42 tegen. Het wordt dus een uniek OLS volgend jaar in Nederweert, voor de eerste keer sinds 1876 wordt er op kogelvangers geschoten. Door deze kogelvangers verdwijnen er ook geen loden kogels meer in de grond. Er zullen in totaal 30 kogelvangers worden geplaatst op het OLS-terrein in Nederweert, waarvan St. Antonius er 10 zelf gaat aanschaffen.

Lees ook:

Lees alles over het OLS 2024 op OLS 2024 Nederweert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hier zal “Europa” wel blij mee zijn. Schieten in het vrije veld kan na deze OLS dus met een gerust hart verboden worden. De schadeloos stelling die beloofd was om een eventuele oplossing te zoeken hoeft ook niet meer betaald te worden. Als het schieten nu toch verkeerd uitpakt, kunnen we er helemaal mee stoppen.
    Persoonlijk denk ik dat de OLS zijn eigen ruiten aan het ingooien is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie