Skip to content

Kruiden- en fotografiewandelingen in De Peel!

Redactie
31 augustus 2023 | 11:00

Advertentie

Op woensdag 13 september houdt Staatsbosbeheer twee excursies op één dag in het NP De Groote Peel; om 10.00 uur een kruidenwandeling en om 14.00 uur een fotografiewandeling. Je kan kiezen, maar je kan ze ook allebei doen! Boterhammetje mee voor tussen de middag of lekker lunchen in het buitencentrum. Voor een informatieve en inspirerende dag in de natuur. Beide excursies starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Groote Peel

Maak kennis met planten en kruiden
Op woensdagochtend laat Peelgids en herborist Ine Bouw je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven.

De Kruidenwandeling start om 10.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief een kopje kruidenthee met iets lekkers erbij. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

Wandel, geniet en fotografeer!
Tijdens de fotografiewandeling op woensdagmiddag kan je genieten van prachtige beelden in De Groote Peel; water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zo doende de mooiste plaatjes te schieten. Je brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk en maakt foto’s van wat je tegen komt. Natuurlijk krijg je ook informatie over de natuur en de cultuurhistorie van dit hoogveengebied. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De fotografiewandeling start om 14.00 bij de balie van buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie/thee na afloop. Reserveren is noodzakelijk via de website. Deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en gaat niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kun je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de horeca en op het terras kun je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website.

Foto: Frits Vossen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie