Skip to content

Nederweert Anders organiseert Walk & Talk op 4 juni

Redactie
26 mei 2023 | 15:00

Advertentie

Nederweert Anders organiseert regelmatig wandelingen voor en met Nederweertenaren. Op zondag 4 juni loopt de route rondom de kanalenviersprong in Nederweert. De wandeling start bij Theeschenkerij ‘Hof van Schoor’ aan de Schoorweg 50 in dorpskern ‘Schoor’. Iedereen is welkom om aan te sluiten en deelname is gratis.

Nederweert Anders

Walk & Talks
Nederweert Anders gaat in gesprek met burgers en organisaties in Nederweert. In dat kader wordt een aantal activiteiten georganiseerd. De zondagmorgenwandeling is er daar één van. Tijdens deze wandelingen geniet je van de omgeving, maar kun je ook met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen die in de buurt spelen. Iedereen kan meelopen, iedereen is welkom en al wandelend voeren we het gesprek.

Kanalenviersprong, unieke toeristische parel!
De wandeling van zondag 4 juni start om 10.00 uur bij theeschenkerij ‘Hof van Schoor’. Van daaruit wandel je tussen de akkers door richting Waterkrachtcentrale Roeven, een bijzonder monument aan het voedingskanaal ten zuiden van de Zuid-Willemsvaart. Via ‘Sluis 15’ loop je naar ‘Brug 15’ waarna de route aan de andere kant van het kanaal wordt vervolgd. Na ongeveer 7 kilometer kom je – via de ‘Schoorbrug’ – weer bij terug bij ‘Hof van Schoor’, het start- en tevens eindpunt van deze kwartaalwandeling.

Het gebied rondom de kanalenviersprong is uniek en toeristisch en recreatief een parel. Er zijn verschillende plannen voor de ontwikkeling van dit gebied en tijdens de wandeling zullen die aan de orde komen. Houd je wel van een goed gesprek of een pittige discussie? Loop mee en ga het gesprek met aan!

De wandeling zal 1,5 – 2 uur duren en de route is ongeveer 7 kilometer. Er wordt verwacht rond 12.00 uur terug te zijn bij Hof van Schoor. Na afloop is er gelegenheid om het gesprek voort te zetten onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers. Zin om mee te lopen? Doen! Aanmelden hoeft niet. Meer weten? Stuur dan een mailtje naar: info@nederweert-anders.nl.

Advertentie

6 Reacties

  1. Vergeet ook niet langs de plek van de voormalige aspergeversterking langs het kanaal te walken. Daar kan NA een heel verhaal bij talken.

  2. ‘organiseert regelmatig wandelingen’…. ja ja toen er verkiezingen waren en daarna waren de inwoners niet langer interessant.
    Prima dat jullie wandelen maar vertel geen onzin svp

  3. Fijn al die positieve reacties vooral als je er niet bij bent geweest! Het was een inspirerende wandeling, waarbij we stilgestaan hebben bij de waterkrachtcentrale, waar ongelofelijk veel energie verloren gaat door burocratische ellende .
    Wie pakt de handschoen op en maakt hier werk van ?

  4. alles op zijn tijd, dokter Evert. Eerst de randwegplannen want de noodzaak daartoe is door de laatste ontwikkelingen wel dubbel en dwars bewezen. Zullen we daar dan de schouders onder zetten?

  5. Ja van Loon,
    Dat zou fijn zijn als dr. Evert zich daarvoor in zou zetten!

    Door vertragen Randweg West / N266 mag heel Boeket genieten van een flinke Portie sluipverkeer over Heerweg en ander wegen die daar niet voor ingericht zijn.
    Dan maakte N.A. echt een punt om Nederweert en z’n bewoners verder te helpen!

  6. @ Dr. Evert

    Ik begrijp uit uw reactie dat waterkrachtcentrale Roeven wellicht meer energie kan leveren als ze nu doet (160.000 kWh / 60 huishoudens), maar dat dit niet gebeurd door o.a. bureaucratie.
    Ik meen met te herinneren dat ten tijde van de N.A. Coalitie allerhande dubieuze Randweg onderzoeken zijn gedaan met geld wat eigenlijk voor deze weg bedoeld was. Dat is gegarandeerd een veelvoud van wat deze 160.000 kWh / jaar op zal brengen. Uiteindelijk ook verloren energie!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie