Skip to content

Verdachten cocaïnewasserij Witteplakdijk gerekruteerd in Spanje

Redactie
23 februari 2023 | 10:00

Advertentie

Op 13 september werden 6 Colombianen gearresteerd bij een cocaïnewasserij aan de Witteplakdijk in Ospel. Afgelopen woensdag bleek tijdens de tweede pro-formazitting van de zaak dat de Colombianen zijn gerekruteerd in Spanje, sommige hebben daar zelfs een geregistreerd verblijfadres.

Cocaïnewasserij Witteplakdijk

In het gebouw aan de Witteplakdijk werd cocaïne uit producten gefilterd. De drugs waren in andere producten verwerkt zodat het smokkelen van deze drugs makkelijker zou zijn. Bij aankomst in Nederland werd de drugs weer uit de producten gefilterd. Opsporingsdiensten noemen dit chemisch proces ‘cocaïne wassen’.

Colombianen
In totaal werden er op 13 september 6 Colombianen gearresteerd. Van deze 6 verdachten zijn er inmiddels 2 weer op vrije voeten, van hen werden geen DNA-sporen aangetroffen in het pand, de politie beschouwt hen wel nog steeds als verdachten. Hoe lang de Colombianen al in Ospel waren en hoe ze daar precies zijn gekomen is nog altijd onduidelijk. Het pand aan de Witteplakdijk kwam in 2020 in handen van een varkensfokker. Justitie houdt er sterk rekening mee dat de Colombianen zogenoemde ‘werkbijen’ waren. Een Colombiaanse man en vrouw zouden hen vanuit Spanje naar Nederland hebben gehaald om ze te laten werken in de cocaïnewasserij.

Bij een doorzoeking van de politie werd zeker 25 kilo cocaïne aangetroffen en 12 telefoons. Geen van de verdachten heeft een van deze telefoons geclaimd, waarop besloten is deze niet verder te onderzoeken. Afgelopen woensdag stelden advocaten van de verdachten Leon van Kleef, Henk Koopman en Jan Sneep de rechtbank de vraag hun cliënten onder voorwaarden vrij te laten. De rechtbank ging daar niet in mee. Justitie wil nog niet kwijt uit welk ander, voorlopig geheim gehouden opsporingsonderzoek, de cocaïnewasserij bij hen op het spoor kwam.

Bron: De Limburger

Advertentie

5 Reacties

  1. In het verhaal mis ik de bewoners die plots spoorloos zijn.

  2. Gerecruteerd in Spanje…

    Kans dat je bij een NL uitzendbureau gelijk het juiste personeel met de juiste mentaliteit en inzet treft is natuurlijk ook heel klein!

  3. Ook in Nederweert zitten uitzendbureaus die het m.I. niet zo nauw met de regels omgaan,
    Gasten uit voormalige Oostbloklanden slapen vaak onder erbarmelijke omstandigheden dagen op het industrieterrein en gebruiken daarbij de openbare ruime als toilet en dumpen hun afval her en der…de ondernemers kunnen steeds de troep opruimen. Controle door overheid zou wensbaar zijn evenals de manier waarop zo een uitzendbureau met de mensenrechten omgaan!

  4. Dit vind ik ook een vreemde conclusie:
    “Bij een doorzoeking van de politie werd zeker 25 kilo cocaïne aangetroffen en 12 telefoons. Geen van de verdachten heeft een van deze telefoons geclaimd, waarop besloten is deze niet verder te onderzoeken.”

    Dus als ze niet geclaimd worden zal er niks bijzonder op staan en worden ze verder niet onderzocht….?

  5. Marga Coenen met die telefoontjes vond ik raar.
    Maar dat de bewoners niks gemerkt hadden vd praktijken ,de woning incl.stal zal erg gehorig en die vrachtwagens die lossen ,nee niks gehoord en gezien ,wij woonden daar alleen maar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie