Skip to content

Raadpraat 52 – Bouwen als topprioriteit

Redactie
13 februari 2023 | 17:48

Advertentie

In deze ‘Raadpraat‘ blikt D66 terug op de raadsvergadering van 7 februari 2023.

Raadpraat

Zes nieuwe woningen in Ospel
Vorige periode is al gestart met het bouwplan aan de Onze Lieve Vrouwenstraat 6 en de Laonepaât in Ospel. De bestaande woning aan de Onze Lieve Vrouwenstraat is gesplitst en verkocht als kluswoningen. Tijdens de raadsvergadering hebben we ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan waardoor het mogelijk wordt op het achterterrein van deze woning 6 levensloopbestendige woningen te bouwen aan de Laonepaât. Het is in onze ogen een hele logische open plek in Ospel om te vullen met woningbouw. Hiermee kunnen we van de twee gedeelten Laonepaât een straat maken. Het is daarom wel jammer dat er dwars over de Laonepaât straks nog een muur blijft staan. Wij hopen dat deze muur snel toch nog voor de vlakte gaat zodat de straat ook echt afgerond kan worden.

Andere bouwplannen
Het is erg stil rond veel andere bouwplannen. De ontwikkelingen op Staat lijken stilgevallen na het missen van de deadline op 15 december. Verder horen we weinig over het honderdwoningenplan of over nieuwe bouwplannen voor de andere kernen. We hadden het college al eerder gevraagd om de gemeenteraad en de inwoners mee te nemen in de status van de diverse bouwplannen. Hoe staat het ervoor met de diverse projecten en wanneer komen de nieuwe huizen op de markt. Daarop kregen we geen antwoord. Daarom hebben we de vragen gesteld in de raadsvergadering. De wethouder kon ter plekke geen antwoorden geven op onze vragen. Hij heeft toegezegd deze schriftelijk te beantwoorden voor het einde van de maand. We houden het in de gaten en hopen dat er toch nog veel gebouwd gaat worden dit jaar.

Discussie over erfgoed
Al anderhalf jaar is er veel discussie over erfgoed. Er zijn al vele brieven geschreven naar de raad en berichten gestuurd naar de lokale en provinciale media. Wij onderschrijven het belang van erfgoed en zijn voor het behoud van onze monumenten, net als alle andere partijen in de gemeenteraad. Wat we alleen enorm jammer vinden is dat er al anderhalf jaar wordt gecommuniceerd via brieven en de media. In de raadsvergadering hebben we de erfgoedinstanties en het college daarom opnieuw opgeroepen om met elkaar om tafel te gaan zitten en een kop koffie (of thee) te drinken. Gewoon met elkaar het gesprek aan gaan zonder allerlei voorwaarden vooraf. Alleen dan kunnen we uit de huidige impasse komen. Nog meer brieven sturen lost het conflict niet op. In de loop van komend jaar wordt er een nieuw erfgoedbeleid opgesteld en worden er ook nieuwe leden van de erfgoedcommissie gezocht. Het zou enorm waardevol zijn als het conflict dan is uitgesproken en het nieuwe beleid met veel participatie van inwoners kan worden opgesteld.

Denk mee en doe mee!
We vinden het altijd fijn als mensen ons willen steunen of mee willen denken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom, of word lid. Met uw steun kunnen wij een nog krachtiger geluid laten horen en Nederweert verder verbeteren.

U kunt me bereiken via martin.vanmontfort@d66nederweert.nl

Martin van Montfort
Fractievoorzitter D66 Nederweert

Advertentie

5 Reacties

  1. Typeren voor hoe de raad op dit moment werk, vanachter een bureau en niet vanuit het veld. Omwonenden wordt nergens naar gevraagd en de muur waar ze het over hebben is er al lang niet meer, die heeft een storm van pak en beet een half jaar geleden niet doorstaan.

  2. Heer van Montfort, in het proza over erfgoed denkt u precies te weten hoe het zit. Maar hebt u eigenlijk ooit zelf gepraat met de erfgoedorganisaties? Aan uw tekst te zien is dat niet het geval. Doe het wel snel, want mede door uw politieke gekonkel is het bestuur van de grootste van de vier, de heemkunde vereniging, met 140 leden al omgevallen vorige week. De D van D66 staat toch niet voor Domoren mag ik hopen?

  3. @VanMontfort,
    je probeert politiek gewin te halen uit iets wat je zelf hebt laten mislukken. Je slaat een vuist in het gezicht van iedereen die aan monumenten en erfgoed doet. Bloody shame.’

  4. Het zou “de erfgoedcommissie en aanhangsels” zelf ook wel eens sieren om van de pot te komen. Elke keer communiceren via de media en reageren onder dit soort berichten wordt vervelend. Ik lees niets dan goede wil in het bericht van D66. Geen reden om op deze manier te reageren. Drink koffie met elkaar en besteed de tijd aan elkaar helpen i.p.v. je gelijk te willen halen.

  5. Betreft: discussie over erfgoed
    Alleen dit: beseft de gemeente wat het doet met vrijwilligers, om in een officiële brief van het college als niet-integer bestempeld te worden? Neem even de tijd en laat dit rustig tot u doordringen. Méér hoeft niet.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie