Skip to content

Gemeenteraad enthousiast over bouwplannen op ‘rotte plek’ in Ospel

Redactie
8 februari 2023 | 17:23

Advertentie

De kluswoningen zijn inmiddels vergund en komen in de bestaande’ vervallen woning’ aan de doorgaande weg.

Een leegstaande boerderij inclusief het ruime achterterrein aan de Onze Lieve Vrouwenstraat in Ospel krijgt een nieuw leven. De gemeenteraad stelde daar afgelopen dinsdag unaniem het bestemmingsplan Onze Lieve Vrouwestraat 6 voor vast. Op de ‘rotte plek’ komen in totaal 8 wooneenheden die geschikt zijn voor starters en ouderen.

Woningbouw in Ospel

Het bouwplan ‘Ospelse Poort’ bestaat uit 6 levensloopbestendige woningen en 2 klus-woningen. De kluswoningen zijn inmiddels vergund en komen in de bestaande’ vervallen woning’ aan de doorgaande weg. Voor de ontsluiting van de levensloopbestendige woningen wordt het oostelijke deel van de weg Laonepaât verlengd. De bestaande eigendomssituaties in het gebied bieden vooralsnog geen mogelijkheid om een rechtstreekse verbinding te maken tussen het westelijke deel een het oostelijke deel van de weg Laonepaât. Het terrein is momenteel omheind met twee muren. Eén van deze muren blijft dus staan.

De weg Laonepaât wordt geen doorgaande weg
Raadslid Martin van Montfort (D66) gaf aan dat hij niet hoopte dat deze muur ‘de Berlijnse muur van Ospel’ gaat worden. Daarnaast had hij in eerste instantie vraagtekens bij de situatietekening. Er staan namelijk bomen ingetekend naast de muur. ”We zijn eigenlijk een extra barrière op aan het werpen voor als die muur ooit om gaat om de straat door te trekken,” aldus van Montfort. Wethouder Ten Kate haalde die zorgen weg; ”Mocht er een situatie ontstaan dat de weg wél doorgetrokken gaat worden, dan is dat ook mogelijk,” aldus de wethouder. Peter van Lierop (JAN) vertelde dat hij blij is met het plan, maar wel hoopte dat starters bij dit project ook daadwerkelijk in aanmerking kunnen komen voor een eerste koopwoning.

In de voorbereiding van het ontwerp bestemmingsplan hebben de initiatiefnemer en de architect het bouwplan meerdere keren gepresenteerd aan belangstellenden uit de omgeving. Dit heeft geleid tot een aanpassing van het oorspronkelijke plan. Op het ontwerp bestemmingsplan kwamen twee zienswijzen binnen. Deze ingediende zienswijzen gaven geen aanleiding tot wijziging van het ontwerp bestemmingsplan.

Advertentie

2 Reacties

  1. De raad wordt weer eens een rad voor de ogen gedraaid en neemt alles klakkeloos aan wat ze door het college krijgt voorgeschoteld. In de raadsvergadering roepen dat men blij is dat er woningen voor starters komen maar men niet weet wat het prijsniveau van de woningen wordt. Misschien even navragen bij de ambtenaren die hier mee bezig zijn. In de presentatie waar gemeente en omwonenden (wiens mening er ogenschijnlijk niet toe doet) bij waren heeft de initiatiefnemer zelf gezegd dat het gaat om seniorenwoningen in het hogere segment. Enkele gegadigden hebben prijzen van > € 400.000 te horen gekregen. Hoezo starterswoningen!?

    De mening van omwonenden heeft geleid tot aanpassingen…., laat me niet lachen. De aanpassing heeft plaats gevonden omdat ze niet alle grond konden verwerven waardoor er geen 9 extra woningen ontsloten konden worden.

    Wordt vervolgd maar niet zonder slag of stoot.

  2. Voor 400,000 heb je ook wat anders.
    Ik geef de omwonende gelijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie