Skip to content

Stookalert in Limburg

Redactie
17 januari 2023 | 16:46

Advertentie

Houtrook is ongezond. Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Met een stookalert adviseert het RIVM mensen om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. Op dit moment geldt er volgens het RIVM een stookalert in Limburg.

Stookalert

Het stookalert van het RIVM geeft per provincie advies op basis van weersverwachtingen en de luchtkwaliteit. Bij weinig wind blijft de rook langer hangen. En als de luchtkwaliteit al slecht is, bijvoorbeeld bij smog door fijn stof, verergert rook de situatie. Door niet te stoken, voorkom je gezondheidsklachten en (geur)hinder bij jezelf en in je omgeving.

 

Advertentie

11 Reacties

  1. Maar wel met honderden prive jets naar Zwitserland om daar te praten over hoe we het milieu sparen.

  2. Hier gaat de rook omhoog ,de molens blazen zuigen en er hangt niks.

  3. Hij is hier al weken aan zonder uit te laten gaan.
    9 m3 gas in de maand.
    En iemand die denkt dat hij nu uit gaat?

  4. De almaar stijgende energiekosten veroorzaken ook gezondheidsklachten. Dank je wel RIVM voor dit volledig zinloos advies. Ik zou me tot het kabinet wenden met het advies om de oorzaak aan te pakken.

  5. Kunnen ze ook komen meten op de toiletten? Daar is het het ook wind stil …in een kleine ruimte. Voor de rest stop met dit is niet goed , en dat is niet goed. Wat denk je van het het crematorium wat in de natuur gebouwd wordt, geen crematie als het wind stil is ? En wat dacht je van het industrie met die hele grote loodsen, geen vrachtwagens als het wind stil is , die allemaal komen laden en lossen. Nee het gaat hier om het geld, en niet om de mensen. Dus die dat stuk geschreven heeft , is denk ik een heilige. Dus stop er mee sloop de loodsen geen crematorium in de natuur, dan kun je de mensen er op wijzen dat kachel stoken niet goed is.

  6. Ik gebruik jaren zonnepanelen er moest bezuinigd worden ,nu ga Regering in eens veranderen omdat gas winst er niet is op stroom zonnepanelen energie stop zetten straks op auto eerst geen benzine of gas of diesel is beter voor het milieu .terwijl nu bezighouden om strak te belasten doe km heffing wie meeste rijd moet helaas meer betalen of nou v werk of eerlijk blijven minster …

  7. Een kachel stoken kan , zorg dan voor een hoge schoorsteen pijp.
    En als er wind is.
    Iedereen die in de buurt wonen, moeten de ramen sluiten ,
    Zodat deze stank niet binnen komt.
    Kachel stokers zet zelf de ramen eens open, of ga op de stoep staan.
    En dan merk je het zelf. Bah……

  8. @inwoner

    Wie zegt dat houtstokers geen ramen open hebben of zelf buiten komen?
    Ik merk niks en het raam in de slaapkamer staat dag en nacht open.
    En op de stoep ook niets.
    Ja heb je buren die rotzooi stoken snap ik je opmerking, maar bij goed stoken is geen nare lucht.

  9. Blijkt maar weer dat in Den Haag de meest onbetrouwbare Nederlanders op een hoopje zitten en dik worden betaald uit de zak van de kleine burgers, de Kerk hebben we op de knieën gekregen met hun welgevulde buikjes, goed gevulde wijnkelders en hun jarenlange misbruik, nu de onbetrouwbare politici nog op hun nummer zetten voor hun misbruik van “de kleine man”
    Ongeloof groeit hoe onze zuur verdiende centjes door die sujetten wordt besteed!
    Komt allen in opstand en betaal gewoon een tijdje géén belastingen meer…

  10. #Franske
    Wat heeft jouw donderpreek in hemelsnaam met dit onderwerp te maken?

  11. Bram denk maar eens verder na, eerst subsidie voor allerlei besparende maatregelen en vervolgens bouwen ze de voordelen snel af..als je dan een kacheltje aanschaft om toch de energierekening te betalen beginnen ze daar weer over te zeiken, zelf vliegen ze de hele wereld over met hun privé Jetjes en onze Koning met zijn energieslurpende joekel en die krijgt dan ook nog eens subsidie om “ons” bos” op de Veluwe te onderhouden. Het moet niet gekker worden…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie