Skip to content

‘Een haar in je soep’ | Nieuwe gedichtenbundel van Sjannie van Nierop

Redactie
24 november 2022 | 11:11

Advertentie

“Een haar in je soep.” is de titel van de tweede gedichtenbundel van Sjannie van Nierop. Een boekje met mooie ingrediënten van allerlei soorten gedichtjes die soms een beetje triggeren. Zoals “een haar in je soep” of het prachtig gedicht over Slumke!  Slumke, de slimme turfsteker en Pinmaeker.

Slumke
Sjannie vindt het verhaal van Slumke, het verhaal dat door de tijden en generaties heen door overlevering werd doorgegeven, altijd zó inspirerend dat ze het in het boekje verwerkte. “Slumke hóórt bij Nederweert. Hij was immers de allereerste Pinmaeker!” En dat is precies de reden dat het eerste exemplaar van dit boekje werd aangeboden aan het kersverse prinsenpaar 2023 Frank en Loes van V.V. de Pinmaekers.

In het dialect
Meteen komt de vraag naar boven, waarom niet in het ‘plat’ ?  “Haha, ik kan helemaal geen echt Ni-jwieërts lacht Sjannie, dan zou het Zeeuws dialect worden want, al wonen we al meer dan 23 jaar in Nederweert en voel ik me Nederweertenaar, ik ben in Zeeland geboren. Bovendien vind ik het voor mensen van buiten Nederweert ook wel fijn dat ze over Slumke de Pinmaeker kunnen lezen.” Aldus Sjannie.

Leuk cadeau
Een haar in je soep’  is alweer zo’n juweeltje om op tafel te hebben liggen en tijdens een koffiemomentje af en toe eens open te slaan. Mooi cadeautje voor Sint en de feestdagen. De gedichtenbundel van Sjannie en is, evenals de vorige, te koop bij Bruna Nederweert voor € 15,95 of via info@sjannievannierop.nl met korting.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie