Skip to content

Herfstfeest op het Kabouterpad bij buitencentrum De Pelen

Redactie
13 oktober 2022 | 12:00

Advertentie

Op zondag 23 oktober vieren de kabouters in De Groote Peel een feestje! Waarom? Omdat het herfst is natuurlijk! Want de herfst is hét favoriete seizoen voor deze kleine Peelbewoners. Zin om mee te feesten? Lees dan snel verder…

De Groote Peel

Ga op zoek naar kabouters in de Peel
Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is er een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts volgen ze de gekleurde paaltjes en doen de zes kabouteropdrachten. Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen en de opdrachten doen. Het tasje met muts, opdrachten en een stickervel is te koop bij de balie van het buitencentrum. Twee keer per jaar is het feest op het Kabouterpad en dan zijn er leuke extra’s. Zo ook op zondag 23 oktober!

Herfstfeest op het Kabouterpad!
Kabouters zijn dol op de herfst en daarom vieren ze op zondag 23 oktober een Herfstfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel. De herfst is het seizoen van warme kleuren, aardse geuren, een bladertapijt bezaaid met eikels, kastanjes en andere boomvruchten en van paddenstoelen! Al die ‘herfstdingen’ spelen een rol tijdens het Kabouterfeest. De welkomkabouter kleurt je wangen rood en maakt je ‘kabouteroutfit’ compleet! En dan kan je op pad. Onderweg kom je ‘echte’ kabouters tegen! De vertelkabouter vertelt een versje, de muziekkabouter maakt een muziekinstrument, en de spelletjeskabouters nodigen je uit voor leuke spelletjes! De opdrachten zijn actief, creatief en speciaal voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om samen lekker bezig te zijn. Er is iets lekkers om te smikkelen en te smullen en je kan lekker zingen en dansen met de liedjeskabouters. O ja, er is ook een ‘draak’ die een schat bewaakt en …. oeps, eigenlijk wil ik niet álles verklappen. Reserveer dus maar snel een kaartje en laat je verrassen!

Let op: Je kan het Kabouterpad elke dag lopen met een tasje, maar voor het Kabouterfeest op 23 oktober moet je reserveren. Deelname kost € 6,- per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Reserveren kan via de website. Je kan een starttijd kiezen tussen 11.00 en 14.30 uur. Met het deelnamebewijs haal je bij de balie van het buitencentrum een tasje, rode muts en daarmee kan je op pad.

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje. Voor meer informatie kijk je op de website.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

4 Reacties

  1. Ik krijg wel eens mails van wandelnet, in de laatste mail stond dat onverharde wandelpaden in gevaar zijn, dat ze stiekem verhard worden. En dat mensen last hebben van loslopende honden. Voor de wandelaars lees het artikel op wandelnet.

  2. ja duh……. dat is inclusief het hele Ijsselmeer, Waddenzee en Zeeuwse wateren. Wandel ze!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie