Skip to content

Gemeenteraad behandelt kadernota op dinsdag 5 juli

Redactie
4 juli 2022 | 16:33

Advertentie

De kadernota is een belangrijk instrument voor onze gemeente. De gemeenteraad geeft met de kadernota de kaders mee richting de begroting in november. Dan bespreekt de raad welke strategische onderwerpen er spelen, welke nieuwe ontwikkelingen zich aandienen en hoe dit alles wordt betaald. Op dinsdag 5 juli behandelt de gemeenteraad de kadernota tijdens de raadsvergadering.

Vaststellen kadernota

De kadernota 2023-2026 is de eerste in deze raadsperiode. Het is aan de gemeenteraad om de kadernota, al dan niet gewijzigd, vast te stellen en daarmee de uitgangspunten voor de begroting te bepalen.

Financieel gezond
Financieel staat Nederweert er goed voor”, vertelt wethouder Franssen (financiën). “We zien een positief meerjarensaldo en we hebben een ruime reservepositie. Aan de start van de nieuwe raadsperiode is dit een prettig gegeven. Zorgvuldig omgaan met gemeenschapsmiddelen is ook deze raadsperiode ons uitgangspunt.”

2021
Wethouder Franssen: “Over het jaar 2021 is een positief jaarrekeningresultaat van ruim 1,5 miljoen euro gerealiseerd. Dat geeft kansen voor versnelling. Het college stelt daarom aan de gemeenteraad voor om dit bedrag de komende jaren slim te investeren in belangrijke thema’s als positieve gezondheid, economische gebiedsontwikkeling, de transitie van het buitengebied en ambtelijke capaciteit.

Coalitieprogramma
De ambities opgenomen in het coalitieprogramma ‘Goed voor elkaar’ worden uitgewerkt in de begroting. Bij de begrotingsbehandeling in november beslist de gemeenteraad definitief over de uitgaven van de gemeente voor 2023.

Behandeling kadernota
Wil je erbij zijn als de gemeenteraad over de kadernota vergadert? Kom dan naar de raadsvergadering op dinsdag 5 juli om 16.00 uur in het gemeentehuis. Daarnaast kun je de vergadering volgen via de livestream van Nederweert24 en op de gemeentelijke website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie