Skip to content

Galerieën Molenhof

Redactie
20 juni 2022 | 12:01

Advertentie

Maak kennis met de galerieën van Molenhof. Deze bestaan uit de Art & Gallery Ton Piepers en Jan Mennen, aan de Beekstraat 35 in Weert, het Kunsthuis Jan Mennen aan de Koppelstraat 4 in Roggel en beeldentuin ‘Op Dresen’ aan de Dresenweg 20 in Roggel.

Galerieën Molenhof

Binnen deze verschillende kunstlocaties exposeren zo’n 45 verschillende kunstenaars. Er zijn vele schilderwerken met allemaal hun eigen kracht en uitvoering. Ook is er veel werk in brons, keramiek, steen, glas, metaal, kunststof en marmer. Ook hebben we veel verschillende lichtobjecten in onze galerieën en tuin.

Kunstenaars
Elke maand presenteren ze nieuwe kunstenaars die ze op de verschillende kunstbeurzen in het land ontmoeten. In de maand juli zijn dit de volgende kunstenaars. In de galerie in Weert kun je kennis maken met het werk van Ad Verhagen. Hij schildert veel landschappen, maar is sinds kort ook bezig met een nieuwe kunstvorm, nl het foto shoppen van zijn eigen tekenwerk en zelfgemaakte foto’s. Op deze manier probeert hij nieuwe beelden te creëren, gebruikmakend van conté krijt, haarlak en gouache verf. In de galerie in Roggel zijn de werken van twee nieuwe kunstenaars te zien. Om te beginnen Theo van Dam, die naast het maken van bronzen beelden ook prachtig schilderwerk aflevert. Het zijn veelal grote doeken met veel kleuren. Naast Theo is er ook nog Marieke Laverman die met een grovere en levendige penseelstreek schilderijen maakt waarbij de geschilderde kleuren een bepaalde beweging zichtbaar maken.

In de beeldentuin is een doorlopende expositie die elke zondag bekeken kan worden. Dit kan ook op afspraak, individueel of met een groep. Dit alles is ook te combineren met de galerie die op drie minuten loopafstand van elkaar liggen. In de tuin staan veel verschillende kunstobjecten gemaakt van brons, keramiek, steen, glas, metaal, marmer en kunststof. Al deze objecten hebben een mooi plekje in het groen van de tuin gekregen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00

Advertentie