Skip to content

Stimulans voor het brein, het hart geraakt!

Redactie
13 maart 2022 | 11:00

Advertentie

RAAK! is een gratis kunst- en cultuurprogramma voor thuiswonende mensen met dementie én hun partner, mantelzorger, (klein)kind, familielid of vriend. Met kunst onbezorgd genieten van en met elkaar. In het hier en nu. RAAK! start 5 april 2022 bij RICK, Wilhelminasingel 12 in Weert. Op 22 maart is er een open middag.

Stimulans voor het brein

Leren leven met dementie betekent een grote verandering voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving en mantelzorger. Bezig zijn met kunst helpt om even los te komen van alle onzekerheid, alle zorgen en de dagelijkse inspanningen die een dergelijke situatie met zich meebrengt.

Met RAAK! genieten koppels samen bij RICK elke week van kunst en cultuur. Het luisteren naar muziek. Het kijken naar toneel of dans. Om te ervaren én om samen te ondernemen. Zoals zelf verhalen vertellen over vroeger bijvoorbeeld. Of bewegen op muziek, tekenen en schilderen. Er is nog zoveel samen te ontdekken.

Het RAAK! programma bestaat uit 5 blokken van 4 weken. Het eerste blok is bedoeld voor een (onderlinge) kennismaking met 4 kunstvakken. In de daaropvolgende blokken komt telkens één kunstvak aan bod en elk blok start met een korte voorstelling of presentatie. Iedere bijeenkomst duurt 2.5 uur inclusief pauze. De groep bestaat uit 12 deelnemers. Aanmelden kan via de site www.rickraakt.nl of via telefoonnummer 0495-697900.

Op dinsdag 22 maart van 14:00 – 16:00 uur is er een open dag om kennis te maken met het programma en de begeleiders. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Punt Welzijn, RICK, Stichting Alzheimer Nederland, Alzheimer Café Weert, ZorgMies en Hulp bij dementie werken in dit subsidieproject samen om met actieve cultuurparticipatie thuiswonende mensen met dementie en hun partner/mantelzorger te bereiken en te raken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie