Skip to content

Politieke vragen over groeninvulling Centrumplan Nederweert

Redactie
31 januari 2022 | 14:00

Advertentie

Op 12 december 2017 heeft het toenmalige college van B&W een realisatieovereenkomst getekend met de OC Centrumplan Nederweert BV. Op 20 november 2018 is in de vergadering van de huidige Gemeenteraad het bestemmingsplan Centrum vastgesteld. ”Beide stukken bevatten summier een intekening van het groen in het plan. Deze twee invullingen komen niet met elkaar overeen,” aldus Nederweert-Anders.

Groeninvulling Centrumplan

Op 14 januari heeft het college een brief ontvangen van de Stichting Groen Weert e.o. waarin gewezen wordt op het feit dat in het kader van de groeninvulling van het Centrum veel bomen verdwijnen waaronder een aantal gezonde grotere bomen die zorgen voor verkoeling in het Centrum ten faveure van parkeerplaatsen. ”Hiervoor wordt een veel kleiner aantal bomen teruggeplaatst die op midden lange termijn (10 jaar) wel een groot bladdek kennen,” aldus Nederweert Anders.

Jan van Nierop, Els Vaes-Jacobs en Marijke Vaas-Schroën van de politieke partij Nederweert Anders hebben daarom de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Nederweert;

  1. De gemeenteraad heeft nooit een definitieve groeninvulling gezien van het centrum, immers bovenstaand genoemde stukken spreken elkaar tegen. Bent u bereid de invulling voor te leggen aan de Raad ?
  2. Waarom kiest u ervoor om bij de aanliggende straten om de bomen weg te halen ten faveure van parkeerplaatsen? Dit lijkt in tegenstelling met het beleid van onze gemeente over ontstening en de behoefte aan meer groen, zeker in het centrum van meer Groen.
  3. Kloppen de aantallen die de Stichting Groen Weert noemt in haar brief?
  4. Bent u met ons van mening dat het kappen van gezonde bomen op deze plek in de gemeente ongewenst is?
  5. Bent u bereid om de kap van de bomen stil te leggen totdat er overleg met de Raad en de Stichting Groen Weert is geweest?

Nederweert Anders hoopt op een snelle beantwoording van de gestelde vragen.

Advertentie

12 Reacties

  1. Zo ziet oude politiek er uit. Voor de vorm even wat vraagjes stellen zo vlak voor de verkiezingen. Het blijft een klucht dat Nederweert Anders.

  2. De realisatieovereenkomst uit 2017 komt niet overeen met het bestemmingsplan uit 2018.
    En daar kom je nu in 2022 mee aan kakken?

    Vraag van Nederweert Anders “Bent u bereid om de kap van de bomen stil te leggen totdat er overleg met de Raad en de Stichting Groen Weert is geweest?”
    Mijn vraag aan Nederweert Anders: “Bent u bereid om de windmolens van Ospeldijk stil te leggen totdat er conform EU-regels een MER is gemaakt?”

    Thomas heeft gelijk, wat een klucht dat Nederweert Anders

  3. Het lijkt erop dat de “Krotttepoffers” hun naam hebben veranderd in Nederweert Anders. Wat een toneel zeg, regie wethouder Stienen. Ja Frank, het is genieten van dit amateur toneel gezelschap.

  4. Inderdaad Frank en Thomas A. ben het volledig met jullie eens. Wat een klucht is Nederweert Anders, het wordt tijd dat ze van het toneel verdwijnen.

  5. Nou waarom heeft de VVD en CDA in 2017 de plannen, NOOIT
    aan de gemeenteraad laten zien ??????

  6. Beetje liggen pitten volgens mij , de invulling is geheel door het huidige college gedaan

  7. Al bij al is het nogal vreemd te noemen dat Nederweert Anders voet aan de grond in de gemeenteraad heeft gekregen. Zelfs een wethouder heeft mogen leveren.
    Maar ja, disfunctioneren en incompetentie kom je in alle geledingen van ons nationaal bestuur tegen. Maar, óf we leven er maar mee óf we kiezen nu met zijn allen eens verantwoord en laten ons niet meer leiden door mooie praatjes. Nederweert Anders? Dat is een wond waar een pleister niet genoeg meer is. Dat vraagt om een volledige resectie.

  8. in de vorige periode is het volledige plan naar de raad gegaan, inclusief een nieuwe indeling van de parkeerplaatsen met groen. de nieuwe bomen zouden namelijk in kratten komen staan om de druk van de auto’s te overleven. echter Nederweert Anders en de D66 wethouder gaven aan dat als zei het voor het zeggen hadden alles anders zou worden. eerst bleek het terugdraaien van de nieuwe supermarkt te duur, en blijkbaar hebben ze er toen voor gekozen om alles bij het oude te laten. dit omdat dit de beste optie bleek te zijn.

  9. Kapvergunning gevraagd:

    Waar kan ik in het kader van de veiligheid en gezondheid van mens en dier een vergunning aanvragen voor het kappen van vier windmolens?
    Enige spoed is geboden.

    We plaatsen er 8 grotere exemplaren voor terug. 4 Op het Raadhuisplein en 4 in de Bloemerstraat.

    De grotere exemplaren geven een mooier uitzicht en veroorzaken minder overlast. De langere wieken zorgen voor verspreiding van schone koele lucht.

    De vreemde vogels wennen er wel aan. We kunnen altijd nog een ontheffing aanvragen.

  10. De vraagjes die deze drie stellen zijn eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de wethouder onder het mom van laten we even wat kritisch lijken na alle blunders over erfgoed, windmolens, zakkenplan,etc etc. Even de schijn hoog houden nog tot de dag van de verkiezingen. Doorzichtig allemaal.

  11. De vragen komen te laat. De bomen zijn al geruimd.

  12. ha ha een d66 wethouder komt uit zijn winterslaap, en denkt laat ik eens wat daadkracht tonen en de bomen snel ruimen. zo vlak voor de verkiezingen is daadkracht tonen altijd goed.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie