Skip to content

10 vragen aan: Rens Teunissen #5

Redactie
19 oktober 2021 | 11:00

Advertentie

In deze nieuwe rubriek van Nederweert24 stellen we elke dinsdag 10 vragen aan een inwoner uit de gemeente Nederweert.

Vandaag: Rens Teunissen

1. Wie ben jij en wat doe je?

Mijn naam is Rens Teunissen en ik ben docent Engels op het Peellandcollege in Deurne. Daarvoor rond ik dit jaar mijn master aan de Fontys Lerarenopleiding in Sittard af. Daarnaast run ik nog mijn eigen taalbureau Teunissen Teaching en ben ik actief als zanger op semi-professioneel niveau. Je zal me regelmatig op het toneel, tussen of voor een koor vinden.”

2. Hoe laad jij jezelf op?

Om mezelf op te laden lees ik graag een goed boek, kijk ik een aflevering van een goede serie op Netflix, of ga ik graag naar het theater. Dat laatste kan nu gelukkig ook weer.

3. Als je de hele dag één gerecht moest eten, wat zou dat dan zijn?

Dat is eenvoudig: kaas! Het is geen gerecht, maar je maakt mij er heel gelukkig mee.”

4. Wat is je favoriete boek?

Voor iemand die graag leest is het moeilijk om een keuze te maken. Als ik echt zou moeten kiezen, kies ik voor To Kill a Mockinbird (Spaar de Spotvogel) van Harper Lee. Het is echt een aanrader voor iedereen die graag leest en het blijft een klassieker binnen de Amerikaanse literatuur. Het boek is nog steeds zeer actueel.”

5. Wat is jouw grootste hobby?

Mijn grootste hobby is zingen. Ik zing graag en veel. Meestal opera of musical repertoire. Zingen werkt bevrijdend, stressverlagend en ontspannend voor mij.”

6. Welk woord vind je het leukste om te gebruiken?

Ik heb geen woord dat ik het liefst gebruik. Mijn favoriete woord in het Nederlands, daarentegen, is ‘normaliter’. In het dialect zou dat ‘peddemoeëk’ zijn. Wat een heerlijk woord is dat!

7. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Zodra het ooit ervan komt, zou ik heel graag een mooie rondreis maken door het Verenigd Koninkrijk. Het liefst met een oude Engelse auto, uiteraard. Dat lijkt me fantastisch.”

8. Wat is jouw grootste droom?

Stiekem koester ik de droom om nog ooit een carrière in het theater te mogen hebben. Het lijkt me geweldig om elke avond een publiek een fijne avond te mogen bezorgen. Ik geniet daar enorm van.”

9. Wat zou je als eerste doen wanneer je de loterij zou winnen?

Misschien is dat geld wel handig om die rondreis door Engeland van te betalen. Dat lijkt me wel een goed plan, inderdaad.

10. Wat doe je over 10 jaar?

Over 10 jaar geef ik hopelijk nog steeds les. Dat kan op de middelbare school zijn of totaal ergens anders. We zien het wel, maar ik geef het onderwijs niet op en de Engelse taal ook niet. Het zou mooi zijn als mijn taalbureau in de komende tien jaar verder kan groeien. Ook mag ik hopelijk over 10 jaar nog net zo actief zijn in de muziekwereld als ik nu ben. Die combinatie van lesgeven en zingen wil ik heel graag overeind houden.”

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl .

Kijk terug

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09

Advertentie