Skip to content

10 vragen aan: Fauve Schelfhout-Kessels #4

Redactie
13 oktober 2021 | 16:34

Advertentie

In deze nieuwe rubriek van Nederweert24 stellen we elke dinsdag, deze week op woensdag, 10 vragen aan een inwoner uit de gemeente Nederweert.

Vandaag: Fauve Schelfhout-Kessels

1. Wie ben jij en wat doe je?

Ik ben Fauve professioneel danseres, een van de twee eigenaren van Dansrijck, en sinds kort Nederlands kampioen Professional Showdance.

2. Wat is de mooiste plek in onze gemeente?

Ik kan zelf altijd intens genieten van het uitzicht op ons dakterras met de kerk van Nederweert op de achtergrond. En ook wanneer ik naar de supermarkt loop en langs de kerk af kom, besef ik steeds weer dat dit een heel mooi stukje van Nederweert is. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook vele mooie plekken in onze natuurgebieden.”

3. Wat is je favoriete bezigheid?

Dansen, niet echt een origineel antwoord voor een professioneel danseres. Maar als ik dans, vergeet ik even alles om me heen, voel ik me meteen vrolijker en daarna ook energieker. Ook vind ik het een groot plezier om te zien wat dans met anderen doet. Als ik een dans- of sportles aan het geven ben en tussen de groep door loop, zie ik hoe onze bezoekers stralen van plezier. Ik voel me dan enorm trots en geniet hier heel erg van.

4. Wat is jouw lievelingsfilm?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Ik kijk namelijk nooit tv, maar als ik vrij heb, ben ik dol op films kijken. Dit heb ik echt van mijn vader. Toen ik nog thuis woonde, keken we bijna elke avond samen een film, het maakte niet uit welk genre. En ook nu zijn er nog veel zon- en feestdagen waar we met heel het gezin filmkijkend op de bank bij m’n ouders eindigen. Maar als ik er dan toch een moet kiezen, ga ik voor Moulin Rouge of toch Harry Potter, Dinotopia of X-man.. Het gaat vooral om heel de belevenis.

5. Welk woord vind je het leukste om te gebruiken?

Intens, ik ben een gevoelsmens en kan intens van kleine dingen in het leven genieten. Alles wat ik doe, doe ik dan ook met volle overgave en ik ben niet tevreden met minder dan het beste binnen mijn eigen kunnen.”

6. Wat doe je het liefst in het weekend?

Ik ben echt een feestbeest, dus drankjes, hapjes, dansjes en gezelligheid met vrienden en familie sla ik nooit af. Ook wandel ik graag of ga ik iets anders actiefs doen en ben ik heel erg graag buiten. Bij het kleinste zonnestraaltje kun je mij al niet meer binnen houden.

7. Wat doe je over 10 jaar?

Geen idee wat ik precies doe over 10 jaar, ik hoop dat Dansrijck dan nog steeds bestaat en we onze passie nog over brengen, maar ook heb ik zelf natuurlijk nog een hoop doelen en interesses waar ik tegen die tijd meer mee hoop te doen. Ik schrijf graag, sta graag op het podium, onze sportcarrière is ook nog niet klaar en we hebben nog zoveel dromen om waar te kunnen maken.

8. Waar ben je het meest trots op?

Op mezelf en het waarmaken van mijn dromen.”

9. Als je burgemeester was, wat zou je dan aanpakken?

De aanrijroute vanuit onze kant richting het centrum, meer potentie uit het Lambertushof halen en ik zou kijken hoe je de Nederweerter kinderen nog meer aan het sporten kan krijgen, maar ook de kennis die er binnen de gemeente is gebruiken om de ontwikkeling van kinderen nog meer te ondersteunen. Zo mag ik wekelijks getuige zijn van wat dans met kinderen doet en zie ik bij onze jonge dansertjes (de jongsten zijn pas 2 jaar) elk seizoen weer een enorme groei in hun ontwikkeling. Ook geef ik taal- en rekendanslessen op scholen, bso en vso, en is het geweldig om te zien hoe dit kinderen helpt in hun taal- en rekenvaardigheden. Op dit vlak zou onze gemeente nog veel meer kunnen doen en bereiken.

10. Welke herinnering aan Nederweert is jou dierbaar?

Mijn allerliefste tante Truus Kessels woonde in Nederweert en ik heb heel veel van haar mogen leren en met haar mogen meemaken. Alle mooie plekjes van Nederweert liet ze me zien, ze kon me vele verhalen over vroeger vertellen en ik kon uren met haar kletsen. Ze is zelfs met me meegegaan op vakantie naar Kroatië, op stage in Engeland en naar het Wereld kampioenschap in China, maar thuis komen in ons Nederweert voelde hierna toch altijd extra fijn.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl .

Kijk terug

Advertentie

4 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie