Skip to content

Dit weekend Muziek & Kunst in de Tuin

Glendi
3 september 2021 | 16:01

Advertentie

De locatie Nieuwstraat 8 in Nederweert staat op zaterdag 4 en zondag 5 september a.s. volledig in het teken van muziek en kunst. Sfeervolle live muziek, verrassende kunst, een heerlijke grote tuin, gezelligheid en een toegankelijke ambiance. Wat wil een mens nog meer. Aanstaand weekend gebeurt het weer weer: ‘Muziek & Kunst. In de tuin’. Editie 15! Beide dagen geopend vanaf 11.00 uur.

Live muziek

Op zondag 5 september 2021 is er live muziek van de regionale band Yasgur’s Farm (folkmusic) en de nationaal bekende Sunset Travelers (roots/blues). Aanvang 13.00u. Op zaterdag 4 september 2021 zorgen de singer-songwriters Anouk Roost en Tom Kluskens voor de muzikale noot. Aanvang 13.30u. Reserveren is niet mogelijk.

Kunst
De exposerende kunstenaars komen uit Nederland en daarbuiten. Zij zijn het gehele weekend zelf aanwezig in Nederweert om tekst en uitleg te geven. Er is werk te zien van de volgende acht exposanten: Schrootbeelden van Jan Verschueren uit Lint (B), samengesteld uit schroot, terra cotta en objects trouvé spreken tot de verbeelding. Hij brengt fantasie, humor en emotie bij elkaar.
Kunstschilder Michelle Faaij schildert (Echt) karakterportretten met harde lijn. Winnares van het programma ‘Sterren op het Doek’. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. Spannende keramische figuren toont keramiste Janneke Bruines (Beuningen). Uitdagend, zelfverzekerd en een beetje sexy. En bewust zonder oogcontact.

Maatschappelijke thema’s
Maatschappelijke thema’s spelen een belangrijke rol en inspiratiebron in de assemblages en sieraden van vaak hergebruikte materialen door Bianca van Londen uit Weert. Eric Cremers, vertegenwoordigd door Rijsdijk Galerie uit Amsterdam, toont woonvormen, van natuurlijke materialen die hij op Bonaire (zijn woonplaats) vond. Schilder en beeldhouwer Saskia Pfaeltzer (Amsterdam) presenteert buitenproportionele keramische werken. Zij treedt bewust buiten de gebaande paden van de kunstmores. Zangeres en beeldhouwer Hieke Meppelink (Haarlem) maakt beelden in brons, geïnspireerd op thema’s in haar muziek. Boetseren is voor haar als zingen in klei. De combinatie van beelden en (delen van) opgezette dieren geeft nieuwe betekenis aan het resultaat. Zijn de taxidermische objecten van Jules van Bussel (Venlo) Dead or Alive?

Contact
Muziek & Kunst in de Tuin vindt plaats op 4 en 5 september 2021 van 11.00 – 18.00 uur. Entree is 5 euro. Adres is Nieuwstraat 8, Nederweert. Contact kan via 06-23901812 of info@spark-le.nl
Voor actuele corona-updates, check de facebookpagina van Muziek & Kunst in de Tuin.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie