Skip to content

Er zijn nog enkele plekken vrij dus geef je snel op voor de Boeren van Nederweert Dag

Redactie
30 augustus 2021 | 17:00

Advertentie

Het gaat razendsnel met de aanmeldingen voor de Boeren van Nederweert Dag. Maar niet getreurd, er zijn nog enkele plekken vrij. Dus wil je de zomer afsluiten met een educatief uitje voor het hele gezin? Dít is je kans. Meld je aan voor de Boeren van Nederweert Dag op zondag 12 september. Maar wacht niet te lang want vol = vol.

Boeren van Nederweert Dag

Ruim twintig agrariërs uit de Peelgemeente zetten deze dag hun staldeur open. Pluimveehouders, akkerbouwers, rundvee- en varkenshouders laten met trots zijn hoe professioneel en gepassioneerd zij elke dag bezig zijn met de productie van ons voedsel.

Op de website www.boerenvannederweert.nl zie je wie deze ondernemers zijn en kun je je inschrijven voor een boeiende rondleiding. Een tip: wees er snel bij. Om de rust in de stal te bewaren en elke bezoeker de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij verdient, is het aantal beschikbare plekken beperkt.

Kleuren voor een traptractor
Ook aan de kleintjes is gedacht. Terwijl jij door de stal wordt geleid, kunnen de kinderen onder het genot van een glaasje ranja met wat lekkers meedoen aan een kleurwedstrijd. Wie de mooiste ‘boerderij-kleurplaat’ maakt, wint een prachtige Claas-traptractor (zie foto), gesponsord door Op ’t Root Landbouwmechanisatie uit Ospel. Is de kleurplaat op 12 september nog niet helemaal af omdat je ook heel graag de dieren op de boerderij wilde aaien? Geen nood, je hebt nog tot 19 september de tijd om ‘m bij de boer in te leveren. De winnaar wordt maandag 20 september bekendgemaakt via Nederweert24.

Boeren van Nederweert
De vereniging van Boeren van Nederweert bestaat nu vijf jaar. Met allerhande activiteiten, waaronder de jaarlijkse Boeren van Nederweert Dag, laten de deelnemende agrariërs zien welke inspanningen zij leveren voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. Welke keuzes zij maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. Maar ook hoe onmisbaar de agrarische sector in Nederweert is als voedselproducent en banenmotor. De vereniging is een vaste gesprekspartner voor de gemeente en zoekt daarnaast rond belangrijke thema’s in het buitengebied ook nadrukkelijk de verbinding met de burger.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie