Skip to content

Binnenkort laatste archeo-wandeling stadsgidsen’

Redactie
14 augustus 2021 | 12:00

Advertentie

Deze zomer vonden op de voorhof van de Nijenborgh archeologische opgravingen plaats. Rond dit project hebben de Stadsgidsen dertig wandelingen  georganiseerd waar maar liefst 500 mensen aan hebben deelgenomen. Opnieuw een bewijs dat de geschiedenis van Weert bij veel mensen leeft.

Archeo-wandeling

Op 3 september komt er een einde aan deze speciale  archeo-wandeling. Het onderzoek is klaar en het terrein wordt gereed gemaakt voor de volgende fase; de inrichting van het Stadspark waarvan de voorhof onderdeel wordt. Het pronkstuk van het park zal het ruiterstandbeeld van Philips van Horne zijn. Het beeld staat nu in een park in Deinze, vlakbij zijn geboorteplaats. Wanneer de graaf eindelijk ‘thuiskomt’ staat nog niet vast. Een andere spannende vraag is of er ook in de toekomst in het nieuwe park restanten te zien zijn van de fundamenten uit de vijftiende eeuw die nu zijn blootgelegd.  Een grote wens van de stadsgidsen is, dat op een aantal plekken dit stukje geschiedenis van Weert letterlijk zichtbaar blijft.

Natuurlijk blijven we aandacht besteden aan de opgravingen tijdens onze reguliere wandelingen zoals de Biest- en van Hornewandeling.

Tot slot danken de stadsgidsen al die vrijwilligers, die de afgelopen maanden actief zijn geweest op de voorhof en het voor ons mogelijk hebben gemaakt een prachtig verhaal te vertellen over het verleden van de van Hornestad.

Advertentie

2 Reacties

  1. begrijp ik dat er op 3 september een laatste wandeling is ?
    Is er anderszins dan een activiteit?

  2. Ik kwam toevallig langs, zag de poort open staan en ging even een kijkje nemen, want er waren meer mensen op het terrein.Op zich was er niks bijzonders te zien, wat stenen in de grond ; funderingen van gebouwen die er ooit op stonden, maar gaande weg begonnen die stenen “een verhaal” te vertellen en werd het wel wat meer dan wat puin wat op de grond lag.Voor de leek is het bouwafval ; voor het getrainde oog van een archeoloog een schatkamer vol informatie.Knap.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie