Skip to content

Roetdeeltjes en deeltjes zonnepanelen neergevallen na brand Nederweert

Redactie
2 juni 2021 | 8:03

Advertentie

Op de Bloemerstraat is dinsdag brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf. Er was al snel sprake van een grote brand met een flinke rookontwikkeling. Bij het incident zijn geen menselijke slachtoffers gevallen. Wel is een groot aantal dieren (varkens) om het leven gekomen.

Zeer grote brand

Geen asbest vrijgekomen
Tijdens de brand is geen asbest vrijgekomen, zo blijkt uit metingen van de brandweer. De brandweer riep inwoners in de omgeving, die last hadden van de rook, op om ramen en deuren gesloten te houden. Tegen de avond was het vuur onder controle en verminderde de overlast door de rook. Het kan zijn dat de brandlucht nog enige tijd in de omgeving wordt geroken. Er is echter geen gevaar voor de volksgezondheid.

Opruimen roetdeeltjes en deeltjes zonnepanelen
Het kan zijn dat op percelen in de omgeving roetdeeltjes of kleine deeltjes van zonnepanelen worden aantreft. Deze restanten kunnen eigenaren handmatig of met handveger en blik opruimen en met het restafval meegegeven. Het advies is om handschoenen te gebruiken als men deeltjes van zonnepanelen opruimt.

Verzekering kan je helpen
Eigenaren die niet zeker zijn dat ze alle deeltjes kunnen ruimen of die twijfelen dat achtergebleven deeltjes in de toekomst schade veroorzaken, nemen contact op met hun verzekering. Samen met de verzekering wordt bepaald hoe de verdere afhandeling van mogelijke schade verloopt. Direct na het incident is de gemeente begonnen om de wegen te vegen.

Vragen
Bewoners in het effectgebied van de brand worden ook door middel van een brief geïnformeerd over de afhandeling van het incident. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met de gemeente Nederweert op. Dat kan via het algemene emailadres info@nederweert.nl of tijdens de openingstijden van het gemeentehuis via telefoon: (0495) 677 111.

Advertentie

3 Reacties

  1. Het is een grog schandaal dat wij in Nederland toestaan dat er stallen zijn met 4600 varkens. Alles draait om geld en voorzorgsmaatregelen zijn al snel te duur voor die lui.
    Het moet bij wet verboden worden dat er megastallen gebouwd worden en de bestaande megastallen moeten afgebroken worden. Alleen nog kleinschalige veehouderij toestaan met goede voorzieningen voor de dieren.
    Iedere boer moet ook verplicht worden om in een weiland minstens een of twee goede schaduwplekken te hebben waar koeien, paarden en ander weiland-vee zich kan verschansen tegen zon en hitte.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie