Skip to content

Jan Brinkmans Opticien | Mondkapjes en beslagen brillenglazen

Redactie
19 november 2020 | 15:00

Advertentie

Omdat een mondkapje de ruimte tussen uw mond en neus afsluit, gaat de adem naar boven richting de brillenglazen. De open ruimte tussen de brillenglazen en het mondkapje is verdwenen, hierdoor kan de lucht niet vóór uw brillenglazen circuleren. De ruimte achter uw brillenglazen wordt dan gevuld met de warme uitgeademde lucht. Het gevolg is dan automatisch brillenglazen die beslaan.

Ook op het internet lees je veel berichten over de beslagen brillenglazen. Zo zag ik op Facebook een post van cabaretier Jochem Myjer. Hij stelde hier de vraag ‘Iemand al een oplossing voor de beslagen bril tijdens het dragen van een mondkapje?’. Tot mijn verbazing kwamen er tips van volgers binnen zoals glazen insmeren met speeksel, scheerschuim, geconcentreerde zeep en zelfs motorolie.

Jan Brinkmans Opticien

Na de hilarische maar ook serieus zorgwekkende reacties gelezen te hebben wil ik u graag beter informeren. Het brillenglas bevat vaak een flinterdunne coating zoals een anti reflexlaag of in de volksmond genaamd de ontspiegeling. Hierdoor zijn de glazen gevoelig voor huis-tuin-en-keuken middeltjes.

Gelukkig zijn er genoeg ‘brillenglas vriendelijke en veilige’ oplossingen. U kunt proberen om uw bril wat lager op uw neus te zetten en het mondkapje wat hoger, zo rust uw bril op het masker. Nadeel is vaak dat u niet meer lekker door uw bril kunt kijken. Ook kunt u proberen om de touwtjes van het mondkapje wat strakker aan te trekken, zo sluit het masker beter aan uw gezicht. Nog beter is het om bij uw kwaliteitsopticien een anti-condens middel aan te schaffen, dankzij deze uitkomst beslaan uw glazen minder.

Wilt u graag meer informatie? Neem even contact met ons op, dan maken wij graag een afspraak met u. In verband met de Corona maatregelen kunnen wij, voor uw en onze veiligheid, namelijk een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toelaten.

Hans Brinkmans Eigenaar

Jan Brinkmans Opticien
Lindanusstraat 3
6031 EA Nederweert
T. 0495-631383
www.brinkmansoptiek.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie