Skip to content

Kunstproject Spiegelbeelden

Redactie
28 september 2020 | 16:04

Advertentie

“Is kunst belangrijk? Waarom? Veel mensen kunnen daarop geen antwoord geven.”

Dit Kunstproject gaat over deze vragen. Kunstenaar Yvonne Schroeten toont schilderijen en presenteert haar roman in Weert en Roermond. Schilderijen en Roman zijn een twee-eenheid. Samen geven ze een idee van haar denkwereld, maar de kunstenaar wil geen monoloog…

Reacties
Yvonne Schroeten wil sparren, losmaken, meningen uitlokken en in discussie gaan. Daarom werd het een Cross-Border-project: zij daagt anderen uit te reageren op haar visie. Musici, dansers, filmers,  filosofen, scholieren, theologen en amateurkunstenaars reageren op haar werk. De reacties worden getoond in een gratis programma van presentaties en activiteiten in Weert en Roermond.

Boek
De roman  “Geheel de hemel weerspiegelend”  beschrijft een septembermaand in een gastatelier in Toscane. Daar onderzoekt de hoofdpersoon de spanningsvelden tussen kunst en werkelijkheid, religie en de mens. Ze overschrijdt de grens tussen zin en waanzin, belandt in vervreemdende werelden, en raakt zelfs verwikkeld in een strijd met de hemel.

Dubbel- Expositie
Haar schilderijen tonen deze vervreemdende werelden:  figuratie en abstractie smelten samen in fictieve landschappen, soms dreigend en verontrustend, dan weer licht en transparant. In de ECI Cultuurfabriek te Roermond zijn vooral grote schilderijen van Yvonne Schroeten te zien, en uiteenlopende reacties op haar werk: een dansproductie, een korte film, resultaten van scholieren en de winnende werken van de amateurwedstrijd.

In de Annex in Weert worden met name bronmateriaal getoond: zoals de persoonlijke atelierschetsboeken en klein werk van Yvonne Schroeten. Dit project is een unieke samenwerking tussen Gemeenten Weert en Roermond. Participanten zijn o.a.: ECI, de Annex, RICK, Bibliocenter, Gotcha, HKL, scholen etc.

Kijk voor meer informatie, programma en aanmeldingen/ reserveringen op www.kunstprojectspiegelbeelden.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie