Skip to content

Stroomschema plattelandswoningen Nederweert | mag je blijven wonen?

Redactie
10 september 2020 | 10:53

Advertentie

Onder welke voorwaarden kan er vergunning worden verleend voor de bewoning van een woning bij een agrarisch bedrijf door iemand die geen banden heeft met het bedrijf? Het is een vraag waar de gemeente Nederweert zich samen met bewoners, eigenaren van de betreffende woningen en agrariërs over hebben gebogen.

Het bewonen van een agrarische bedrijfswoning mag alleen door iemand met een band met het bedrijf. Bij agrarische bedrijven is er soms de mogelijkheid om dit uit te breiden, zodat ook burgers er kunnen wonen. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Bestemming
Voor de bedrijfswoningen bij agrarische bedrijven is er nu een stroomschema gemaakt waarmee inwoners zelf na kunnen gaan of bewoning nu is toegestaan. Als de stappen in het ‘stroomschema’ worden gevolgd weet je of je op dit moment legaal in je woning woont. Kom je er niet uit, bel of mail dan de gemeente en vraag naar de bestemming van het betreffende adres.

Voor wie bedoeld
Het stroomschema is bedoeld voor bedrijfswoningen bij agrarische bedrijven en burgerwoningen en niet voor bedrijfswoningen bij niet-agrarische bedrijven. Die laatste zijn ook niet aangeschreven door de gemeente en kunnen geen vergunning krijgen voor een plattelandswoning.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie