Skip to content

De grabbelton van Nederweerter geschiedenis en heemkunde

Redactie
6 september 2020 | 11:12

Advertentie

Vanwege Corona kunnen lezingen, bijeenkomsten en excursies voor het historie-, archeologie- en heemkundeminnende publiek in Nederweert maar mondjesmaat door gaan. Maar ook thuis kun je volop genieten van wat de rijke geschiedenis van onze gemeente te bieden heeft.

Wist je bijvoorbeeld waarom in Nederweert vroeger elke zevende zoon uit een gezin de voornaam Louis kreeg? Enig idee waar zich de dodencel voor ter dood veroordeelden bevond in de Kerkstraat. Waarom de straat Strateris zo heet? Meer weten over de vondst van een ‘reuzenboom’ in de Ospelse Peel in 1950? Of wat het boek ‘Help! De dokter verzuipt’ met Nederweert te maken heeft?

Dat en nog zo’n 170 andere verhalen, artikelen onderzoekingen en leuke weetjes zijn vanaf nu bij elkaar te vinden op de site Nederweertsverleden. Rijp en groen, kort en lang, alles door elkaar en volledig Corona-proof vind je in deze grabbelton over Nederweerter geschiedenis en heemkunde. Met elke week een nieuw verhaal. Al 252 Nederweertenaren zijn volger van deze site. Jij toch ook?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie