Skip to content

De bloemetjesman

Redactie
27 juni 2020 | 20:00

Advertentie

Ruben weekersHet is al sinds een paar jaar dat als ik het Nederweertsch grondgebied jammerend moet verlaten en Weert binnenvaar,ik ‘m zie zitten. Flierefluitend op een bankje aan de Biest. Met een chronische glimlach en zeer kleurrijke kleding vertoeft de beste man op dat bankje en kijkt ‘ie de wereld in. Hij draagt een bloemetjespak en dito hoed en aanschouwt  de wereld op zijn dooie gemak. De corona-pandemie, opwarming van de aarde of het Noord-Koreaans kernwapenprogramma; het deert hem ogenschijnlijk weinig. Hij zit gewoon onverzettelijk op dat bankje en lijkt ook geen enkele intentie te hebben om er vanaf te komen.

En gelijk heeft ‘ie overigens. Maar ergens blijft het mysterie van waarom dan toch krassen. Als je namelijk gehuld in bloemenkostuum met een fiets die volop versierd is met plastic bloemetjes pontificaal aan een van de drukste wegen van Weert gaat zitten, dan wil je gezien worden.
Misschien is het een stil statement. Een non-verbale demonstratie tegen alle misstanden in de wereld waarbij hij demonstratief gaat zitten en mensen probeert te ronselen voor zijn passief protest. Zijn aanklacht tegen de haastige, vluchtige wereld is op zich ook begrijpelijk. Vanaf zijn uitvalsbasis aan de Biest zal hij namelijk aan de lopende band de gevolgen van de collectieve spoedmentaliteit aanschouwen. ‘Haha fuck jullie, ik zit lekker op dit bankje’, zal ‘ie denken.

Toen ik een jaar of negen was bezocht ik onder leiding van moeders de dokter vanwege aanhoudende buikpijn. Na wat tactisch duwen op mijn buik concludeerde plaatselijke dokter en beroemdheid Heijltjes dat er sprake was van opgehoopte ontlasting, een voorraad geëvolueerde boterhammen die er eigenlijk al lang uitgedrukt had moeten worden. Oorzaak: te haastige toiletbezoekjes. ‘Ruben, je moet daar goed de tijd voor nemen. Laat de wereld maar wachten’, sprak Heijltjes op vermanende toon. De negenjarige ondergetekende knikte braaf, kreeg een lolly en zal die dag waarschijnlijk wat langer met bungelende voetjes op het toilet hebben vertoefd.

De man in bloemetjespak zal er ongetwijfeld altijd ruim de tijd voor nemen. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie