Skip to content

Protestgras

Redactie
21 juni 2020 | 20:00

Advertentie

Ruben weekersIn Nederweert kan Merefeldia binnenkort rekenen op kunstgras. Na jaren van verwoede pogingen om de woestijnachtige velden tot bloei te laten komen, is er uiteindelijk gekozen voor een kunstmatige oplossing. Op verschillende andere plekken wordt deze vorm van plastic gras al omarmd, alleen al om daarmee het zeer bewerkelijke maaien, bemesten en besproeien voorgoed vaarwel te kunnen zeggen. Los van de voordelen voor voetbalclubs zou kunstgras op één plek in Nederland helemaal van pas komen: het platgetreden protestterrein ‘Het malieveld’.

Sinds jaar en dag is het Malieveld de place to be als je boos bent. Tot dusver stonden er daarom al duizenden mensen die ontevreden waren uiteenlopende zaken. Kortom: op het Haagse veld sta je vaak pisnijdig en nogal geërgerd.  Toch is de protestfrequentie van de afgelopen tijd op z’n zachtst gezegd bovengemiddeld. Ondertussen zijn er namelijk nogal wat delegaties richting het demonstratiegras getrokken. Bijvoorbeeld de toeterende tractorboeren die met schuim op de lippen het veld opscheurden, de leraren, bouwvakkers, zwarte piet-tegenstanders, zwarte piet-voorstanders, 5G-protestanten, touringcarbedrijven, kermisexploitanten, klimaatdemonstranten, taxichauffeurs, dierenactivisten, de vuurwerkbranche, politieagenten, Koerden, tegenstanders van abortus en vandaag de mensen die niet te spreken zijn over de corona-maatregelen.

Je zal maar de hovenier zijn die de verantwoordelijkheid draagt voor het gras op het veld. De beste man zal ongetwijfeld voor dag en dauw opstaan om met nauwgezette precisie het gras te touperen. Echter zal het voor hem voelen als pissen tegen een waterval; de duizenden spandoekdragers vertrappelen zijn noeste arbeid namelijk zonder oog te hebben voor de professioneel geknipte kantlijnen of het perfect afgewogen aantal grassprieten per vierkante centimeter. Nee, zij hebben alleen oog voor economische crises, racisme of andere wereldproblematiek. ‘Maar dat gras! Godverdju dat gras was net zo mooi’, zal de man vaker verzucht hebben.

Het lijkt me daarom een kwestie van tijd dat de demonstranten het perfecte protestgazon in Nederweert zullen bemerken en afreizen richting sportpark De Bengele. Stampvoetend en met voertuigen staan ze dan onder meer te godverren tegen Rutte, de stijgende bierprijzen en dierenleed in de bio-industrie. De Merefeldiaanse grasmanager zal het weinig deren. De gemiddelde loopgravenoorlog is nog niet eens opgewassen tegen Nederweerts kunstgras.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie