Skip to content

Hampel

Redactie
18 april 2020 | 20:01

Advertentie

Ruben weekersTen opzichte van februari werden er 42 procent meer werkeloosheidsuitkeringen aangevraagd bij het UWV. De economische deceptie naar aanleiding van de corona-crisis begint zich langzaam af te tekenen. Toch zijn er ook nog altijd wereldvreemde figuren die doodleuk hun zakken blijven vullen. Zo bedacht KLM-topman Pieter Elbers bijvoorbeeld om zijn bescheiden bonus gedurende de coronacrisis toch even op te krikken. Een van de agendapunten tijdens de aandeelhoudersvergadering was namelijk het streven om Elbers anderhalf miljoen euro bovenop zijn huidige salaris te geven. In de nuchtere Nederweertse straten zou de luchtvaartbaas al snel betiteld worden als ‘dju, waat ûnne hampele man’.

Het is bizar hoe schaamteloos de hoge heren van KLM in eerste instantie een gedeelte van hun personeel afstootte om zich in te graven voor de financiële corona-malaise. Daarna klopten ze met droge ogen aan bij de overheid voor staatsteun om die zak met geld vervolgens gedeeltelijk in de zakken van de KLM-Dagobert te laten lopen. Absurd. Waarschijnlijk gaat Elbers ook iedere dag eten bij het Leger Des Heils en doet hij zijn boodschappen bij de voedselbank.

Pas nadat verschillende Kamerleden en zelfs de minister zich met het hampele heerschap bemoeiden, kwam de graaier tot inkeer en trok hij vandaag een extra small boetekleedje aan. ‘De onrust over het beloningsbeleid is ongelukkig’, gaf Elbers in een reactie aan. Naast het feit dat die open deur direct naar de categorie van ‘kogels doen pijn’ en ‘poep smaakt vies’ kan worden verwezen, ging de topman verder niet in op de verwachte aanpassingen van het bonusbeleid. KLM wijst als excuus naar andere bestuursvoorzitters, die relatief gezien maandelijks meer gestort zouden krijgen: ‘Ja maar hunnie doen het ook.’

Het is één van de redenen waarom Jan met de korte pet al jarenlang een chronisch wantrouwen richting de overheid koestert. Veel mensen voelen nu namelijk het werkeloosheidsvirus in hun nek hijgen en zien dit soort ontwikkelingen als bewijs dat de maatschappij stom en oneerlijk is. Misschien hebben ze gelijk. Er lopen in ieder geval heel wat hampele mannen rond.

Advertentie

2 Reacties

  1. Volgens mij betekent ‘ene hampele man’ iets anders. Die KLM-baas is bepaald géén hampele man! Wel een ordinaire zakkenvuller die totaal losgeslagen is van de realiteit.

  2. Google eens over de salarisverhoging van Elbers, KLM.
    Zijn salaris is 525000 Euro per jaar, en hij kreeg al 75 procent bonus.
    Het voorstel was om dit naar 100 procent te verhogen.
    Dit zou dan volgens mij 525000 Euro zijn, en geen 1,5 miljoen Euro…….
    Nog steeds absurd natuurlijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie