Skip to content

Het corona-virus raakt ons allemaal | Paul (46)

Redactie
1 april 2020 | 16:19

Advertentie

Het maakt niet uit of je jong of oud bent.
Het maakt niet uit waar je in je dagelijkse leven mee bezig bent.
Iedereen van ons heeft met de gevolgen van het virus te maken.

Wij willen mensen uit Nederweert de mogelijkheid geven om hun verhaal te vertellen“. Vandaag de ‘horeca-ondernemer’;

Paul (46 jaar)

Nadat in België de horeca al was gesloten, zagen we het wel aankomen dat deze maatregel ook bij ons zou worden genomen. En toch kwam het bericht op die beruchte zondag als donderslag bij heldere hemel. Om half zes was de persconferentie en een half uur later moesten we sluiten. Dat was een erg vreemd moment in mijn horecacarrière.

Op het moment dat we het bericht kregen dat we moesten gaan sluiten, zaten nog mensen binnen. Ook mensen die nog kwamen eten. Een medewerker van de gemeente Nederweert belde om te vragen hoe de horeca met de plotselinge mededeling om direct te sluiten omging. Ik heb hem medegedeeld dat ik het ongepast vond om deze mensen die nu in de zaak zaten zonder diner weg te sturen. Er zat zelfs ‘n gezin dat speciaal gekomen was om een afscheidsmaal bij De Kleine Winst te houden alvorens de ouders naar Frankrijk terug zouden keren. Om acht uur zijn we vervolgens dicht gegaan. 

Dat we moesten sluiten was voor mij heel heftig. We hadden er rekening mee gehouden dat het stond te gebeuren. Maar opeens sta je dan op het vlak van werk met lege handen en komen er allerlei en ook veel zorgen naar voren. Je voelt de verantwoording ten aanzien van je personeel en de vraag hoe het financieel gaat lopen, komt naar voren. En daarnaast voel ik ook een zorg rondom de vaste klanten. De Kleine Winst is voor een aantal mensen een belangrijke plek en voor deze mensen is het erg vervelend dat ze nu niet meer bij ons naar binnen kunnen lopen.

Ik mis mijn klanten. Ik mis de verhalen ook de verhalen over hoe het met ze gaat. Dat contact vind ik belangrijk. En dat was ook een van de reden om de quiz van afgelopen zaterdag op te zetten; om, weliswaar in een andere vorm, in contact te komen. Ik hoop oprecht dat het met iedereen goed gaat. Dat iedereen zijn of haar weg vindt in alles wat deze tijd met zich meebrengt. En dat we elkaar weer snel mogen zien. Ja….. Dat hoop ik echt.

Vanzelfsprekend was het noodzakelijk dat de horeca dicht zou gaan, dat was een logische gang van zaken. Het zou niet verantwoord zijn om nu open te zijn. En gezondheid gaat boven alles.  Dit doet iedereen pijn, dat is zo. Maar het is heel fijn dat de overheid zo goed meedenkt. Er is financiële ondersteuning en dat is belangrijk. Wanneer personeelskosten en overige vaste lasten door blijven lopen is het niet te doen. Het is prettig om ook in deze periode contact te hebben met collega’s in de horeca. We wisselen informatie uit en steken elkaar een hart onder de riem. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje waarvan de toekomst redelijk ongewis is. Dat zelfde schuitje geeft ook een bepaalde verbondenheid. Iedereen zit met de gevolgen van deze vreselijke crisis, de een meer dan de ander. En natuurlijk zijn er bedrijven die er wel bij varen. Dat is ze gegund. Laten we overeind houden dat onze gezondheid het belangrijkst is.

Zelf gebruiken we deze tijd om in de zaken te klussen. Bij de bowling zijn we een zaaltje aan het opknappen en bij de Winst zijn we bezig met achterstallig onderhoud. Er is al ontzettend veel gebeurd. Normaal zou je twee of drie dagen achter elkaar dicht moeten zijn om het een of ander aan te pakken en nu is daar de gelegenheid voor. We hebben veel kabelwerk gedaan en zelfs het beruchte afstapje is voorzien van led verlichting. Dat zijn de voordelen al hebben we het natuurlijk niet op deze manier gewild. Daarnaast is er voor het gezin meer ruimte.

Ik ben de hele dag bezig en heb echt een ander ritme in het leven van alledag. Binnen de omstandigheden zoals deze nu zijn, bevalt dat goed. Wanneer ik anders een dag vrij heb dan gaat op zo’n dag steeds de gedachte door mijn hoofd hoe het bij de Winst of de bowling zal zijn. Het geeft meer rust in mijn hoofd nu het dicht is.

Ik denk dat deze periode ook iets oplevert. Het is belangrijk om er op die manier naar te kijken. Het is mooi om te zien dat mensen in deze periode op één of andere manier meer tot elkaar komen; een waardevolle ontwikkeling.

Advertentie

1 Reactie

  1. Kop op jullie doen je best en helpen mee aan dit afschuwelijk virus.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00

Advertentie