Skip to content

Het corona-virus raakt ons allemaal | Jente (16 jaar)

Redactie
30 maart 2020 | 12:00

Advertentie

Het maakt niet uit of je jong of oud bent,
Het maakt niet uit waar je in je dagelijkse leven mee bezig bent.
Iedereen van ons heeft met de gevolgen van het virus te maken.

Wij willen mensen uit Nederweert de mogelijkheid geven om hun verhaal te vertellen“.
 Vandaag de jongere:

Jente (16 jaar)

Het is heel gek om thuis te zijn. Het is erg wennen. Normaal ga ik naar school en heb ik scouting en nu valt dat allemaal weg. Ik heb veel vrije tijd maar ik zou liever school hebben en gewoon scouting hebben. Je sociale contacten vallen allemaal weg.

Ik spreek mijn vrienden online of via facetime en zo, maar dat is anders. Op school ben je met je hele vriendengroep en als je online bent dan is dat meestal één op één. In het echt heb je meer het gevoel dat je met elkaar bent, dat je samen bent. Ik voel nu meer de waarde van het bij elkaar zijn.

In mijn vrije tijd kan ik nog werken in de kaaswinkel. Die is open. En verder weet ik niet zo goed wat ik doe. Ik verveel me niet echt. Ik ben veel buiten en heb mijn skeelers uit de kast gehaald. En ik maak mijn schoolwerk. Ik volg de planner van school maar wanneer we normaal in de les zitten zouden we veel meer doen. Nu krijgen we niet echt les en moeten we alles zelfstandig doen. Dat is wel wat lastiger maar ik snap het wel. Het is ook allemaal nieuw voor alle docenten.

Wanneer ik thuis ben dan denk ik niet echt aan het corona-virus. Maar wanneer ik op het werk ben, hoor ik de verhalen van alle klanten en dan ben ik er wel meer mee bezig. En ook wanneer ik in de supermarkt ben en ik zie alle maatregelen. Heel bizar.
Soms zie je in de winkel iemand een tissue pakken om de pincode in te voeren of zie je iemand met een mondkapje. Dan kan ik wel denken, we zitten in een sciencefiction film, heel onwerkelijk is dat.

Maar iedereen moet er mee dealen. Het is niet alleen wij of niet alleen ik. Het is de hele wereld. Ik accepteer het gewoon. We kunnen niks anders. Misschien was het wel een teken van onze wereld, dat we even rust moet nemen. Ik weet het niet zo goed. Natuurlijk brengt het nare gevolgen met zich mee maar ik denk zeker dat het ook iets op gaat leveren. Mensen zitten meer thuis en kunnen meer met hun familie samen zijn. En de CO2 uitstoot is veel minder. Het gaat zeker invloed hebben.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie