Skip to content

Kop in het zand

Redactie
29 maart 2020 | 20:00

Advertentie

Ruben weekersJe zal er maar aan moeten gaan staan. Een land besturen tijdens de coronacrisis. Sommige regeringsleiders slagen erin en houden het roer kalm vast. Anderen slaken in politieke achterkamertjes paniekerende kreten en proberen deze voor de bühne vervolgens angstvallig te onderdrukken. Het kaf wordt momenteel van het koren gescheiden.

Onze eigen Mark Rutte kan rekenen op veel lof. En terecht. De politiek leider weet zijn chronische glimlach te onderdrukken en maakt zowaar een onverzettelijke indruk die vertrouwen wekt. In tegenstelling tot de giechelende stropdas die normaal gesproken achter de microfoon staat, zien we nu een strenge doch rechtvaardige pater familias die zijn volgende periode als minister-president onbedoeld veilig stelt.

Lang niet overal kunnen mensen rekenen op leiders die zich belangeloos inzetten voor hun land. Neem bijvoorbeeld de blonde Amerikaanse trompet. Samen met zijn geliefde Twitter-kanon trekt hij ten strijde tegen iedereen die zijn leiderschap ter discussie stelt. Terwijl de volksgezondheid in zijn land zichtbaar de dupe is van zijn populisme blijft de zelfverklaarde Zonnekoning roeptoeteren dat hij dit allemaal allang zag aankomen. Het bewijs van dit gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef is te zien aan de gezichten van directe collega’s die vaak achter hem staan bij persconferenties. Zuchtend richten zij hun ogen naar de vloer als ze zien dat hun circusaapje het publiek weer met zijn eigen poep begint te bekogelen. Balen.

Andere regeringsleiders gaan nóg verder en steken hun kop helemaal in het zand. De Braziliaanse Bolsonaro bijvoorbeeld. Het coronavirus is volgens hem niets meer dan een gigantische angstcampagne van de media en roept Brazilianen daarom op om te doen alsof er niets aan de hand is. Het coronavirus treft volgens hem alleen zestigplussers, daarbij voegt de 65-jarige toe dat hij zelf geen risico loopt dankzij zijn atletische achtergrond. Doe mij dan maar Rutte; iets minder atletisch maar een stuk verstandiger. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie