Skip to content

Sentimenteel samen

Redactie
21 maart 2020 | 20:24

Advertentie

Ruben weekersVroeger was alles beter. Tenminste, dat wordt door de meesten als waarheid aangenomen. Jaren terug toen het water namelijk nog zuiver was en seks nog vies, hadden mensen nog aandacht voor elkaar, was er verdraagzaamheid en was de wereld gevuld met liefde. Heel anders dan nu. Toch?

Niet dus. De sentimentele flashbacks van mensen die in het verleden leven raken momenteel kant noch wal. De saamhorigheid die er momenteel te zien is, bewijst een belangeloze inzet voor de medemens. Vanuit iedere Nederlandse straathoek ontstaan er namelijk acties die de nadelen van deze coronacrisis proberen te onderdrukken. De sociale media die ooit nog weggezet werden als aanjagers van individualisme blijken nu de grootste remedie tegen het eenzaamheidsvirus te zijn. De samenleving die vaak wordt betiteld als een reservaat waarin hebberigheid, egoïsme en eenzaamheid de kroon spannen, laat nu een sterke onderlinge zorg zien.

Wat de oorzaak van deze heilige naastenliefde is, is mij vooralsnog onbekend. Misschien is het de mate van welvaart waarin we leven, het instinctieve goeddoen van de mens of de wil om je persoonlijke goedheid te etaleren. Maakt eigenlijk ook niet uit. Het doet domweg goed om te merken dat we niet in een ieder-voor-zich-en-god-voor-ons-allen modus zitten.

En natuurlijk committeert niet iedereen zich aan het groepsbelang, zo bewijzen sommige fervente hamsteraars of figuren die een lucratieve mondkapjesbusiness op proberen te zetten. Maargoed, dat zullen ook degenen zijn die volhouden dat vroeger alles beter was.

Advertentie

5 Reacties

  1. Ik zie jeugd lekker stoeien met elkaar, bejaarden die zich wagen in de drukte en massa’s en fake nieuws. Ik zie ook veel goeie dingen die ontstaan in de SM. En Jeugd die zich inzet. Jij ziet alleen het goeie en het mooie. Wellicht interesseerd jou niet wat wat vroeger was. Weet wel geen heden zonder vroeger…En ja vroeger waren veel dingen beter. Kijk…. vroeger rijd nu 100 voor de toekomst. terwijl de toekomst samenplakt zonder na te denken dat het vroeger nu daarom eerder sterft.

  2. Probeer eens een wat minder pretentieuze woordkeuze, en laat al die onnodige bijvoeglijke naamwoorden eens achterwege. Dan zijn je stukjes misschien best leesbaar, in plaats van een “kijk mij interessant doen” zelfbevlekking.

    • Sluit ik me totaal bij aan. Een enkele keer zijn ze leuk, meestal hangt er de licht riekende zwijm van overbodige woordenkots overheen. Mits goed uitgevoerd leest dat prettig weg, maar probeersels zouden wellicht niet geplaatst moeten worden.

      Aan de andere kant, roepen van de zijlijn is altijd gemakkelijk.

    • Ik ben het helemaal met je eens maar kritiek uiten op deze man is zinloos.
      Hij heeft in eerdere reacties op zijn schrijfsels al eens aangegeven dat we dan zijn artikelen maar niet moeten lezen.

  3. Hoeveel vooringenomen onzin van deze “schrijver” krijgen we nog over ons uitgestort? Wat een bedroevend niveau.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie