Skip to content

Noodlot

Redactie
4 januari 2020 | 20:00

Advertentie

Sinds de jaarwisseling is Nederland elf miljonairs rijker. Op elf staatsloten stonden lucratieve cijfercombinaties waardoor de eigenaren het nieuwe decennium ingingen met minimaal een zevencijferig banksaldo. Deze financiële utopie klinkt erg rooskleurig, al duiden de verhalen van eerdere winnaars op een ander vooruitzicht.

Neem bijvoorbeeld het geval Michael Caroll. De Britse vuilnisman kocht een lot dat in eerste instantie zijn leven flink verbeterde. Tien miljoen pond mocht Caroll namelijk op zijn rekening bijschrijven. Hij zei de kliko’s vaarwel en kocht een villa, wagenpark en investeerde in zijn voetbalclub. Door zijn fortuin nam Carrol een levensstijl aan waar werken geen boventoon meer voerde. Drank, drugs en extravagante uitstapjes werden al snel de zaken die het bestaan van de kersverse miljonair versierden. Echter niet voor lang: Carrol verloor zijn rijbewijs door met z’n dronken kop in één van zijn sportauto’s te zetelen en mocht enkele maanden doorbrengen in het hotel van bewaring door allerlei andere misstappen. Daarbij bleken drank en drugs duurder te zijn dan een villa en wagenpark. Lang verhaal kort: zijn biljetten verdwenen als politieke tegenstanders in Noord-Korea.

William Post, die achttien miljoen dollar ontving in ruil voor een goed gekozen lot, kwam er ook achter dat geld niet per se gelukkig maakt. De vrachtwagenchauffeur die eerst een schamele twee dollar en zesenveertig cent op zijn rekening had staan, was opeens binnen. Zijn broer keek het met argusogen aan en besloot er door middel van een huurmoordenaar voor te zorgen dat hij het fortuin zou erven. Die poging mislukte waardoor zijn toenmalige vriendin de kans schoon zag om via de juridische weg een gedeelte van het geld af te troggelen. Post trouwde uiteindelijk zeven keer en stierf op zesenzestig jarige leeftijd met een schuld van een miljoen euro. Hoe geld kan stinken.

Zo ziet u dus maar: een winnend staatslot brengt sores, ellende en armoede. Voor iedereen die daarom nu afstand wenst te doen van zijn/haar winnende lot: ik bied me vrijwillig aan om uw noodlot over te nemen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie