Skip to content

Combineren

Redactie
12 juni 2019 | 12:08

Advertentie

Als Shiatsu therapeut ben ik bij mensen met klachten altijd op zoek naar de bron van energetisch disbalans. Het uit balans raken of zijn maakt dat je lichamelijk en/of geestelijke ongemakken ervaart. Als de balans niet uit zichzelf kan worden hersteld, door allerlei interne of externe invloeden, dan wordt je uiteindelijk ziek met alle nare gevolgen van dien.

Wat ik niet doe is mijn aandacht richten op de symptomen en al helemaal niet op het bestrijden daarvan. Ik denk dat dit het grote verschil is tussen de Westerse en Oosterse manier van het benaderen van klachten rondom de gezondheid. Te vaak zie ik dat symptoombestrijding slechts een tijdelijke oplossing biedt voor het daadwerkelijke probleem. Als je echter de bron vindt en behandelt, dan zie je dat er een langdurige oplossing kan worden geboden. De symptomen verdwijnen dan als het ware vanzelf.

Je zult mij nooit horen zeggen dat de Westerse geneeskunde niet oké is. Wat ik wel zeg is dat het bestrijden van symptomen vaak gepaard gaat met het onderdrukken van wat er werkelijk speelt. Vaak in combinatie met het gebruik van veel medicijnen. De aandacht is dan vaak gericht op een bepaald vlak en de samenhang wordt niet gezien of gemist. Dat is waar mijn manier van behandelen anders en, zoals vaak wordt gezegd, alternatief is.

Ik sta dan ook een ontmoeting van Oost en West voor en niet het bestrijden van elkaar. Met het beste uit twee werelden kan, volgens mij, een bijdrage aan een gezondere samenleving worden geleverd. Met behandelingen die de bron aanpakken, medicijngebruik reduceren en mensen als een geheel (lichaam en geest) zien. Niet focussen op slecht een onderdeeltje, maar altijd naar het totale plaatje blijven kijken.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Opdat we dat nooit mogen vergeten!

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie