Skip to content

Mijl op Zeven festival in beeld (Foto’s)

Redactie
31 mei 2019 | 19:57

Advertentie

Hemelvaartsdag was het weer super gezellig in Ospeldijk. Geweldige muziek, drank en meer dan voldoende te eten voor de ca. 400 bezoekers tijdens de derde editie van het Mijl op Zeven festival. De picknickweide van het buitencentrum “de Pelen” was het decor voor het festival. De opening vond plaats in het amfitheater door sing en songwriter Bouke van Laarhoven. Met zijn pakkende Nederlandstalige teksten wist hij menigeen te boeien of zijn gedichten zorgden voor een lach op het gezicht van de bezoekers.  Het tweede optreden in het amfitheater was voor Tiny Legs Tim uit het Belgische Gent, hij weet een geheel eigen ‘blues en roots’ geluid neer te zetten. Het laatste optreden in het sfeervolle theater was voor Herman Brock jr. en de Brockettes. Dit uit Terneuzen afkomstige trio wist met de gevoelige snaar van zijn gitaar en zijn rauwe stem een mooi en swingend optreden neer te zetten.

Op de weide in de tent op de mainstage werden optredens verzorgd door Jeffrey Halford een Californische singer-songwriter, hij speelt energieke, maar bovenal vermakelijke live shows. Jerry Leger is een Canadese singer-songwriter die hier vandaag met zijn band een mooi optreden wisten neer te zetten en de aandacht op het podium wist te houden. Nick Dittmeier and the Sawdusters. Deze Amerikanen opgegroeid in de Midwest (Indiana) van de United States of America spelen Americana. De winnaars van de Europese Blues challenge 2018 betraden voor de 2e maal het podium in Ospeldijk. The Ragtime Rumours uit het Limburgse Reuver betraden afgelopen jaar het podium van Moulin Blues en dit jaar werd het Mijl op Zeven festival opgenomen in de tour agenda. Een heerlijke terug in de tijd sound met deze swingende muziek. Absoluut een must om mee te bewegen. Stringcaster, vijf mannen uit de regio van Rotterdam met snaarinstrumenten en een mondharmonica. Doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, Irish folk en country. Afsluiter was de Colorado afkomstige band de Yawpers, zij wisten de gevoelige snaar laat op de avond nog even te raken. Een mix van Blues en old time country in een nieuw en pittig jasje gestoken.

De organisatie is erg tevreden dat alles weer netjes en goed verlopen is. Zij danken Staatsbosbeheer voor de gastvrijheid en alle vrijwilligers voor de grote inzet. Op naar een vierde editie in 2020 en heb je interesse om je als vrijwilliger in te zetten, neem dan contact op met de organisatie via Facebook.

Foto’s: John Linders

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie