Skip to content

Festivalfiguren

Redactie
18 mei 2019 | 18:02

Advertentie

Half mei betekent voor velen de aftrap van het festivalseizoen. Twee of drie dagen lang laten verschillende partgengers zich ongegeneerd vollopen met het excuus ‘muziek luisteren’. Na zo’n levervretend weekend keren de festivalgangers met maagzuur en een boekwerk vol herinneringen terug. Want nergens anders is zo’n rariteitenkabinet te aanschouwen dan op een festivalweide. Hierbij een opsomming:

De zuipschuit
Met een ruimzittende houthakkersblouse, baard en pakje zware shag in de borstzak staat dit bierminnende type vaak aan de bar. Met een nonchalant geplaatste elleboog op het buffet aanschouwt hij wat er gebeurt op het podium en in de zaal. Tussendoor zet hij zijn plastic bekertje festivalbier iedere twintig seconden aan zijn lippen. Kenmerkend is de stabiele volgorde van deze Bourgondiër; slokje bier, luide boer, sjekkie draaien, even spugen op de grond, sjekkie aansteken en weer van voor af aan beginnen.

De medicijnman
Pilletjes, poedertjes en discutabele drankjes horen ondertussen bij festivals als kutmuziek bij het songfestival. Op ieder evenement zijn er daarom minimaal tien mensen die hun linkerkaak constant op gelijke hoogte als hun rechterwenkbrauw proberen te brengen. Vooral bij festiviteiten waar de muziek verdacht veel op een vastlopende wasmachine lijkt, lopen veel medicijnmannen met een blik als een hert in de koplampen. Dertig jaar geleden was het niet voor te stellen dat er voltallige apotheekvoorraden naar binnen werden gesmokkeld. Ondertussen is de dope niet weg te denken bij festivals. Het mag geen nadeel heten overigens: deze kaakschaatsers willen graag voornamelijk geaaid worden en over de zin van het leven praten.

Festivaltoerist
Naast eerder genoemde levensgenieters bevindt zich op ieder festival ook de brave burgerij. Het zijn de Eugene’s en Ria’s die ook eens gek willen doen. Het kroost is daarom ondergebracht bij familie en de labrador is veroordeeld tot twee dagen eenzame opsluiting in de bench. Bij het betreden van het festival knopen zij vervolgens hun waterafstotende fleecevesten om hun middel, duwen dure oordopjes in en stappen parmantig richting bar. De eerste teleurstelling is dat daar blijkt dat pinot grigio niet voorhanden is. Gek doen zal vandaag moeten gebeuren door middel van bier. Drie uur later blijkt dat geen probleem te zijn wanneer Ria al gillend haar borsten ontbloot tijdens een romantisch nummer van Bløf.

Advertentie

2 Reacties

  1. Ik geniet elke week weer van de puntige colums van Ruben Weekers
    Voor mij een jongere evenknie van de andere geweldige Nederweerter columnist Gerard Kessels. Geweldig!!!

  2. Je vergeet de groep overjarige die op een festival denken dat ze nog 20 zijn en de kleding van hun dochters aantrekken en hun partner nog steeds dat leren jasje van 30 jaar terug wat niet meer dicht kan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie