Skip to content

Harmonie St. Joseph brengt aubade aan alle gedecoreerden van de gemeente Nederweert (Foto’s)

Redactie
27 april 2019 | 13:47

Advertentie

Zaterdagmorgen werd door Harmonie St. Joseph op het gemeentehuis van Nederweert een aubade gebracht aan alle gedecoreerden van de gemeente Nederweert. Op het plein voor het gemeentehuis van Nederweert én in het gemeentehuis zelf werden alle personen die in het verleden een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen welkom geheten door burgemeester Evers.

Raf Janssen
Tijdens de bijeenkomst ontving Raf Janssen (12 jaar) uit Nederweert het eerste Gemeentecomplimentje voor het redden van zijn opa. Met de Gemeentecomplimentjes worden kinderen beloond voor hun goede werk voor andere hulpbehoevende of oudere mensen of voor een door hen geleverde bijzondere prestatie. Het idee voor de kinderlintjes werd tijdens de begrotingsbehandeling in een motie van raadslid Rolf Verheijen (CDA) en door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Verrassing voor de burgemeester
Na de aubade voor alle Koninklijk gedecoreerden en ereburgers onthulde burgemeester Evers omstreeks 11.00 uur aan de buitenmuur van de raadzaal een bijenhotel. Dit bijenhotel heeft de vorm van het gemeentewapen van Nederweert. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat dit wapen is toegekend. Het bijenhotel én de onthulling daarvan was een verrassing voor burgemeester Evers, omdat naast de tekst ‘100 jaar gemeentewapen Nederweert’ ook zijn ambtsperiode (2006-2019) op het bijenhotel wordt vermeld.

Bekijk ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie