Skip to content

Beveren

Redactie
21 april 2019 | 20:00

Advertentie

Het is ondertussen een vast element in een gemiddelde Nederweertse opvoeding. Wanneer in Antwerpen geldt er één verplicht station: Café Beveren. Sinds jaar en dag en laten verschillende generaties uit Nederweert zich vollopen op die tien hemelse vierkante meters. En terecht.

Beveren is een café waar alles klopt. Het interieur is niet mooi, maar hufterproof. Voor de dame achter de bar geldt overigens hetzelfde. Met priemende blik monitort zij constant wat het jolige drankpubliek uitvreet. Toch zijn er weinig dingen die niet kunnen in café Beveren, waarschijnlijk ziet deze barportier daarom wekelijks zo’n tachtig geslachtsdelen die tijdens een promillagepiek uit de broek worden gehaald. Ze zal er hooguit om grinniken. Ze kent de klandizie namelijk waar Beveren op draait en weet wat ze aan hen heeft; joelende voetbalelftallen, vrijgezellenfeestdelegaties of personeelsuitjes zorgen er voor een rokende schoorsteen.
En hoewel het publiek van dag tot dag verschilt, behoren ze allemaal tot dezelfde categorie. Lallend hoedjesvolk met een instinctieve drang  naar bier en het zien van een vrouwelijke tepel. Het is daarom nagenoeg onmogelijk om geen gelijkgestemde lotgenoten aan te treffen in Beveren, iedereen heeft dezelfde missie: slap lullen en de eerste keer pissen zo lang mogelijk proberen uit te stellen.

Los van de bardame met riante moedervlek langs haar neus, is de rest van het meubilair in het café zalig. De unieke Decap-orgel die ieder kwartier klinkende kopertonen uitslaat is alleen al een ervaring op zich. Denk daarnaast aan wat gedateerde houten stoelen en een Belgische senior met rode zuipneus en de beleving is compleet.

In café Beveren kun je daarom thuiskomen. In een split second verval je in doldwaze herinneringen aan kotspartijen op de stoep, mensen die staand in slaap vallen of een lichterotische ervaring op het toilet. Volkomen terecht daarom dat de publieksuitwisseling tussen Nederweert en Beveren nog altijd van generatie op generatie wordt doorgegeven. Gewoonweg een zalig plekje. Unesco leest u even mee?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie