Site pictogram Nederweert24

Samoerai

Zeg je Samoerai, dan zeg je Japan. Als je Japan zegt, dan zeg je Shiatsu. Als je het daar over hebt, dan heb je mijn volle aandacht. Shiatsu is in een paar jaar tijd echt ’mijn ding’ geworden. Ik heb er dan ook jaren van studie aan gewijd en heb inmiddels mijn eigen Shiatsu praktijk. Waar mogelijk draag ik uit wat het is, waarom ik het doe en wat dat in je leven kan betekenen.

Om de Samoerai (lees: Japan / Shiatsu) breder onder de aandacht te brengen, heb ik een 2-daagse cursus gevolgd in onze hoofdstad. Tijdens die cursus leerde ik hoe een ingewikkelde studie teruggebracht kan worden tot eenvoud. Daar waar mijn hoofd jarenlang bol stond van informatie opnemen, onthouden en reproduceren kon ik nu leren, ontspannen en tegelijkertijd kinderlijk plezier beleven aan deze bijzondere vorm van Shiatsu.

Dat is wat Samoerai Shiatsu is. Een relaxte en speelse manier om kinderen tussen de 5 en 12 jaar de techniek van het masseren op Japanse wijze aan te leren. Eigenlijk opgezet om, compleet met lesmateriaal, klassikaal vorm te geven, maar ook prima om in kleinere groepjes te beoefenen. Het helpt kinderen om zichzelf, maar ook andere kinderen te helpen. Het bevordert bijvoorbeeld de gezondheid, het concentratievermogen, een betere lichaamshouding en het zelf- en lichaamsbewustzijn.

Vraag een kind maar eens wat een Samoerai is. Door de opkomst van manga’s (Japanse tekenfilms) op tv weten ze vrij goed te vertellen wat dat is. Mocht je meer willen weten over Samoerai Shiatsu of ben je geïnteresseerd in het programma; stuur een e-mail naar info@thebrownecompany.nl (met Samoerai als onderwerp) en ik stuur je per omgaande de folder.

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Mobiele versie afsluiten