Skip to content

Melding

Redactie
30 maart 2019 | 20:26

Advertentie

Voor alle studenten die jarenlang socialistisch gezever van hun linkse leraren aan moeten horen, is er eindelijk een uitkomst. De boreale Baudet riep namelijk afgelopen week een meldpunt in het leven voor de vermeende slinkse linkse indoctrinatie op scholen. Onderwijzers op onder andere het Philips van Horne, Het College en het Citaverde moeten hun borst(en) maar nat maken. Het is vrij schieten voor de leerlingen.

Want welke scholier is er nou niet van mening dat leraren het schuim der aarde zijn. Ze belasten je constant met overbodige informatie zoals Duitse naamvallen, de topografie van Kazachstan en wiskundige formules waar je ’s nachts wakker van ligt. Los van deze wetenschappelijke bagger die ze dagelijks over je heen storten, zouden die leerkrachten bovendien hun politieke brainwash-praktijken op de kinders loslaten. Met als resultaat dat een zombie-achtig stelletje schoolverlaters hun stemgedrag overneemt. Natuurlijk.

Tijdens mijn schooltijd kende het Philips van Horne weinig politieke kleur. Hooguit enkele klassenvertegenwoordigers die ijzersterke propaganda voerden voor goedkopere saucijzenbroodjes in de kantine keken wel eens naar Het Lagerhuis. De rest was voornamelijk geïnteresseerd in lesuitval.

De leraren belastten ons destijds niet met hun visie op immigratie, belastingstelsels of privatisering van de zorg. Zaten we overigens ook niet op te wachten. Sommetjes, Frans vocabulaire en het Verdrag van Versailles was het enige dat we voorgeschoteld kregen.
De enige politieke kleur viel te bespeuren tijdens lessen Duits, waar een gebochelde onderwijsveteraan zijn leerlingvoorkeur zonder enige scrupules aan ons dicteerde. De beste man in kwestie was namelijk minder gecharmeerd van de getinte figuren in de klas, en dat liet hij merken ook. Op momenten dat wij piemels en schuttingtaal in elkaars schriften kalkten, waren zij structureel de klos. De blanke delegatie had niks te vrezen, de zondebok was ondertussen bekend. Toch was een meldpunt hier geen toegevoegde waarde geweest. De  leraar in kwestie werd met gelijke wapens bestreden door de solidaire klas; wanneer hij zich richting bord draaide ontstond er een spervuur aan natte proppen toiletpapier die suizend langs zijn oren richting bord spatten.

Daarom is het fenomeen linkse leraren vergelijkbaar met alcoholisten in een kroeg; misschien zijn ze ’t wel, maar ze zullen het niet openbaren. Een meldpunt is daarom slechts nóg een stoot onder de gordel voor een beroepsgroep die al structureel wordt onderbetaald en gewaardeerd. Bij deze gemeld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie